Evde Saç Boyarken Dikkat Etmen Gereken 10 Şey

Saçlarımız enerji sıfırlama düğmemiz olarak çalışır. Psikolojimizin değişimine göre saçlarımızla oynar, kendimizi bu yolla daha iyi hissederiz. Saçları değiştirmek hayatı değiştirmek gibidir. Bu konuda birçoğumuz kuaför yollarını aşındırırken birçoğumuz da saç kesmekten saç boyamaya ne varsa evde kendimiz hallederiz. Kuaförde kahve içip, sohbet ederken saç yaptırmanın ayrı bir terapisi; evde pijamayla saç yapmanın ayrı bir terapisi vardır. Eğer sen de “ben istediğim boyayı alır, saçlarımı evde kendim boyarım” diyen tutumlu ve rahatına düşkünlerden isen saçlarını boyama işlemi sırasında dikkat etmen gerekenler şöyle:

1- Saç tipine, ten rengine, alacağın boyanın kendi saçınla uyumuna göre doğru boyayı satın almak önemli. Mesela aldığın her renk tutmayabilir, saçlarını açman gerekebilir.

2- Boya alırken yan ürünleri de al. Bunlar, boyama işlemini daha kolay hale getirecek ürünlerdir. Oksidan losyon, kullanma kılavuzu, önlük, eldiven, fırça, boya tası, koruyucu şampuan, saç bakım kremi gibi.

3- Boyaya başlamadan önce boya ve oksidanı iyice karıştırmak, oluşan topakları ezmek; boyadan maksimum verim elde etmen için şart.

4- Boyama işlemine saçlarını tarayarak başla. Bu, boyayı saçına iyice ve eşit şekilde yedirmeni sağlar. Saçlarınla yüzünün birleştiği noktalara vazelin sürersen cildinde oluşabilecek boya lekelerini de önlemiş olursun.

5- Boyamaya her zaman beyazlardan ve diplerden başla. Daha sonra saçlarını tarakla ayır ve boyayı aşama aşama  sür.

6- Boyama işlemini saç uçlarını boyayarak bitir. Saçın diplerden uzadığı için dipler her zaman daha dikkat çekicidir.

7- Eğer boyan arttıysa kalan boyayı tekrar ön kısımlara sürebilirsin. En çok görünen kısım ön kısımlardır çünkü.

8- Boyama işleminden sonra boyanın saça iyice geçmesi için 40-45 dakika bekle. Dip boyası yaptıysan biraz daha kısa bekleyebilirsin.

9- Saçlarını durularken önce biraz su döküp diplere masaj yap. Sonra da tamamına masaj yaparak durula. Şampuan ve saç kremine bu işlemlerden sonra geç.

10- Saçlarını ayda 1 kere boyarsan boyanın etkisi daha sağlıklı olur.

Bonus: Reglken saç boyanabilir. Ama vücut ısısı ve hormon değişimi yüzünden istediğin rengi tutturamayabilirsin. Saçlarını regl bitiminden birkaç gün sonra boyaman daha mantıklı.

 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et