Evde Lokum Gibi Tavada ve Fırında Pirzola Pişirme Yöntemleri Neler? İşte Tarifi

Lokum Gibi Yumuşacık Pirzola Nasıl Pişer? Tavada veya Fırında Bayılacaksınız!

Pirzola genel olarak hayvanda sırt kısmında bulunurlar. Özellikle dana pirzola için dananın sırt kısmı en lezzetli ve önemli kısmıdır. Antrikot etin kaburga kısmından ayrılmadan, kemikleriyle birlikte kesilerek dana pirzola elde edilmiş olur. Pirzola hem dana etinde hem de diğer et türlerinde genellikle en yumuşak ve en lezzetli kısımdır. Pirzola eti genellikle tava da ve fırında yapılması tercih edilir. Pirzolayı pişirmek için döküm tavaya, ızgaraya ya da fırına ihtiyaç duyulacaktır. Pirzola eti buzdolabından çıkarıldıktan sonra genellikle 1 saat kadar dışarıda bekletilir.

Böylelikle et hem daha yumuşak hem de daha lezzetli bir hal alacaktır. Bekleme işlemi bittiğinde ise çok fazla beklemeden pişirme işlemine geçirilmesi lazımdır. Tavada pişirilmesi tercih edilen pirzola eti genellikle daha yoğun içeriğe yani daha fazla yağa sahip olacaktır. Izgarada pişirilen pirzola eti sağlık açısından daha uygundur. Izgarada pişirilen pirzola daha faydalı ve hafif olacaktır. Fırında ya da tava da pirzola etini pişirmek oldukça kolaydır. Pirzola etini sadece dana eti değil, kuzu ve tavuk pirzolayı da tercih edebilirsiniz.

Fırında Tavuk – Kuzu Pirzola Pişirme Yöntemi

Fırında pişirilen tavuk, kuzu ve dana pirzola eti yemeğin daha hafif olmasını sağlar. Pirzola etine istenilen lezzeti verebilmek için tavada mühürleme işleminin yapılması gerekmektedir. Mühürleme işlemini yapmadan önce tavanın iyice ısıtılması lazımdır. Ardından daha önceden ısıtılmış olan 200 derecede ki fırına pirzolaları koyabilirsiniz. Fırına atılan pirzolayı çeşitli sebze ve baharatlar ile zenginleştirebilirsiniz. Ortalama 15-20 dakika pirzola etinin pişirilmesi için yeterli olacaktır. Fırından çıkarttığınız eti 5 dakika sonra servis edebilirsiniz.

Tavada Tavuk – Kuzu Pirzola Pişirme Yöntemi

Pirzolayı çok yağlı olmayan bir tava da pişirmeniz mümkündür. Pirzolayı ister tavada ister fırında ya da ızgarada lezzetli bir hale dönüştürebilirsiniz. Tavada pirzola yapmaya başlamadan önce tavanın son derece ısınmış olmasına dikkat edilmelidir. Mühürleme işlemi 1’er dakika kadar yüksek ateşte pişirmelisiniz. Yüksek ısıda pişmiş olan pirzola eti yaklaşık 5 dakika sonra hazır hale gelmektedir. Etleri pişirmeden önce baharatlarla marine ederseniz eti daha lezzetli hale getirebilirsiniz.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et