Ev Kredisi Kaç Günde Çıkar?

Ev veya konut kredisi kaç günde çıkar? Konut veya ev kredisi hangi süreçleri içerir? Ekspertiz raporu kaç günde çıkar? Ekspertiz raporu sonrası ev veya konut kredisi ne zaman çıkar? Ev Kredisi çıktıktan sonra tapu nasıl alınır? Konut ve Ev Kredisi ile ilgili merak ettiğiniz tüm sorular yazımızda.

Ev Kredisi Kaç Günde Çıkar? Konut Kredisi Kaç Günde Alınır?

Ev Kredisi Kaç Günde Alınır? Ne Zaman Çıkar?

Ev kredisi veya konut kredisi olarak adlandırılan kredi türü için başvuru, ekspertiz, onay ve devir teslim süreçlerini içeren tüm süreçler ortalama 10 gün içerisinde tamamlanır. Fakat kredi başvurularında yaşanan yoğunluk ve kredi derecelendirmenize göre bu süre birkaç gün uzayıp kısalabilir.

Ev Ekspertiz Raporu Kaç Günde Çıkar?

Ev Kredisine başvurduktan ve ön onay aldıktan sonra satın almak istediğiniz eve, ekspertiz gelerek incelemelerde bulunur ve evin fotoğraflarını dışarıdan ve içeriden çeker. Daha sonra bu fotografları da içeren raporu evin değerini de belirterek bankaya gönderir. Ev Ekspertiz Raporu 3 Gün sonra bankaya gönderilir. Ekspertiz raporunun teslim süresi en az 3 gündür.

Ev Kredisi Çıktıktan Sonra Tapu İşlemleri Nasıl Olur?

Ev veya konut kredisi çıktıktan sonra tapuyu alacağınız kişi tapu dairesinden randevu alarak başvurur. Bazı bankalar bu işlemi kendileri gerçekleştirir. Tapu masraf harçlarının yatırılmasindan sonra ev için ipotek senedi imzalanır ve tapu kredi çeken kişinin üzerine teslim edilerek evin ücreti tapu sahibine transfer edilir.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et