Etli Nohut Nasıl Yapılır ?

Anne eli değmiş sulu tencere yemekleri ve en sevilen baklagillerin başında yer alan nohut, kuşbaşı dana etiyle hazırlandığında daha lezzetli hale geliyor. Tavuklu, kıymalı, işkembeli hatta sade olarak da hazırlayabileceğiniz nohudu kış aylarında sofranızdan eksik etmeyin.

Salatalık turşusunu önceden hazırlamıştık zaten.

KAÇ KİŞİLİK

5 kişilik

HAZIRLAMA SÜRESİ

1 saat

PİŞİRME SÜRESİ

1.5 saat

Malzemeler

  • 500 gram

    kuşbaşı dana eti
  • 2 su bardağı

    nohut (önceden suda bekletilmiş)
  • 2 yemek kaşığı

    tereyağı
  • 1 yemek kaşığı

    zeytinyağı
  • 2 adet

    orta boy kuru soğan
  • 1 tatlı kaşığı

    domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı

    biber salçası
  • 1/2 çay kaşığı

    toz kırmızı biber
  • 1/2 çay kaşığı

    karabiber
  • 1 çay kaşığı

    tuz

Püf Noktası

Kısa sürede pişmesi ve daha fazla şişmesi için nohudu, bir gece önceden suya basın. Suyunu süzdüğünüz nohudu, içme suyunda ve orta ateşte haşlayın. Haşlama suyunu süzdükten sonra kullanın.Nohut ve eti, ayrı ayrı düdüklü tencerelerde haşlayabilirsiniz.

Pişirme Önerisi

Yemeğin içinde muntazam gözükmesi için; küçük parçalar halinde doğranmış kuru soğanlar yerine arpacık soğan kullanabilirsiniz.Kuşbaşı doğranmış ve haşlanmış işkembeyle de nohutu hazırlayabilirsiniz.

Nasıl Yapılır?

 

  1. Yıkayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz dana etini derin bir tencereye alın. Üzerini örtecek kadar su ilavesiyle orta ateşte 30-35 dakika kadar haşlayın.

  2. Etin haşlandığı sırada cinsine ve tazeliğine göre bir gece önceden suya bastığınız nohudu, süzdükten sonra üzerini geçecek kadar içme suyu ilavesiyle kısık ateşte, aynı sürede haşlayın.

  3. Kuru soğanları küçük parçalar halinde yemeklik doğrayın. Haşlanan kuşbaşı dana etlerini, bir kevgir yardımıyla çıkartın. Nohudun haşlama suyunu süzün.

  4. Tereyağı ve zeytinyağını geniş bir tencerede kızdırın. Yemeklik doğradığınız kuru soğanları hafif bir renk alana kadar soteleyin. Domates ve biber salçalarını ekleyin.

  5. Toz kırmızı biber, tuz ve karabiber kattığınız salçalı ve soğanlı sosa sıcak et suyunu ilave edin. Haşladığınız nohut ve dana etini ekleyin.

  6. Tüm malzemelerini eklediğiniz etli nohut yemeğini, kısık ateşte yaklaşık 30 dakika kadar bu şekilde pişirdikten sonra sıcak olarak servis tabaklarına alın. Turşuyla birlikte sevdiklerinizle paylaşın.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et