Ertan Saban Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Boyu Kaç?

Ertan Saban Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Boyu Kaç? Mesleği Ne? Ertan Saban hakkındaki bu bilgileri ve biyografisini sizler için derledik…

Ertan Saban Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Boyu Kaç? Hayatı ve Biyografisi

Ertan Saban 4 Aralık 1977 yılında Üsküp’te dünyaya geldi. Makedonyalı Türk oyuncudur. Ailesinin dedesinin dedesi Osmanlı zamanında Kars’tan Makedonya‘ya göç etmiştir. Gençlik yılları Üsküp’te geçti. Pedagoji alanında eğitim aldı. Makedonya Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünden mezun oldu. Uzun yıllar kendisi gibi oyuncu olan kardeşi Erman Saban ve Luran Ahmeti ile birlikte Makedonya Türk Tiyatrosu’nda çeşitli oyunlarda sahneye çıktı. Türkiye’ye gelerek oyunculuğa başladı. Bir süre şehir tiyatrosunda oynadıktan sonra İstanbul Halk Tiyatrosu‘nda görev aldı.  Sultan Makamı, Sağır Oda, Savcının Karısı, Elveda Rumeli, Sakarya Fırat, Kurtlar Vadisi Pusu adlı dizilerde ve Gölgesizler, Başka Semtin Çocukları ve Limonata adlı sinema filmlerinde rol aldı. Türkçesi yeterli olmadığı için ilerletene kadar yönetmen yardımcılığı yaptı. 2007 yılında Türk rock grubu Malt’ın deprem klibinde oynadı.

Özel Hayatı

Ertan Saban’ın, iki yıl Belçika‘da kanser tedavisi gören eşi İnci Saban, 25 yaşındayken 6 Ağustos 2009 tarihinde vefat etti. Saban, ikinci evliliğini 2016 yılında kendisi gibi oyuncu olan Ebru Özkan ile yaptı.

Biricik Saban adında bir kızı vardır.

Ertan Saban 1.92 cm boyundadır.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et