Enstrüman/Müzik Aleti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Enstrüman/Müzik Aleti Alırken Nelere Dikkat Etmeli? Nasıl Seçim Yapmalı? Müzik Aleti Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Öncelikle müzik eğitimine yeni başlayacak olanlar sırf bu alışverişi düzgün yapamadıkları için müzikten soğuyorlar yada kendileri kötü hissedip bırakıyorlar. Saz, Gitar, Flüt, Yan Flüt, Piyano, Saksafon, Keman, Darbuka, Davul, Ney veya Bateri ne alırsanız alın bütçeniz dahilinde en kaliteli enstrümanı alın. Eğer bütçeniz yetmiyorsa biraz sabredin biraz birikim yapın ama yine de kaliteli bir enstrüman alın.

Enstrüman/Müzik Aleti Alırken Nelere Dikkat Etmeli?

Örneğin Çin malı bir flüt veya piyano aldınız diyelim. Ortalama piyasasından daha düşük ve ucuza geldi. Sizde bir kursa yazıldınız veya özel ders alıyorsunuz. İstediğiniz gibi sesler çıkaramadığınız ve kulağa hoş gelen tınıları yakalamadığınız için büyük ihtimal müzikten soğuyacaksınız. Birde bir müzik aleti öğrenen insanın günde 1-2 saat çalışması gerekir eğer enstrümanınız iyi değilse çalışmakta istemeyeceksinizdir. Bu yüzden bekleyip daha kaliteli bir ürün almak önemlidir. Ayrıca kullanacağınız müzik aleti için profesyonel müzisyenlerin hangi markaları kullandığına da bir göz atın.

Müzik Aletiniz İçin Araştırmanızı İyi Yapın!

Alacağınız enstrüman ve müzik aleti için mümkün olduğunda çok mağaza inceleyin ürün karşılaştırmalarını ve yorumları okuyun. Önemli olan burada sizin kaliteli ve size uygun bir müzik aleti ile müziğe başlamanız. Aynı zamanda müzik aleti alışverişi kolay değildir. Bu yüzden profesyonel müzisyenlerinde aynı araştırmaları yaparlar ve bilinen en iyi markaları kullanırlar.

Kaliteli Enstrümanlar Alarak Müziğe Başlayın!

Başlangıç diyerek satılan çok ucuz malzemelere prim vermeyim ve daima piyasada markaları araştırarak karar verin.  Aldığınız enstrümanın yada müzik aletinin de kesinlikle marka olması önemlidir. Bu konuda yazılmış yazıları okuyun ve değerlendirin. Sizi ikna edebilirler veya ucuza ürün satabilirler bu yüzden bulunduğunuz yerdeki tüm müzik aletleri satan yerleri gezin. Benim size tavsiyem Ankara’da Hatay Sokak’ta bulunan Dore Muzik son derece bilgili personeli ve satış kaygısı gütmeden çalışmaları, sizi bilgilendirmeleri ve doğru yöne sevk etmeleri açısından güzel bir yer. Daha önce alışveriş yaptığım bir yer olması ile de enstrüman aradığımızda tüm mağazaları gezip en son uğramamın sebebi doğru bilgiyi onlar verir. Kısacası birde atasözü söylemek gerekir.

“Ucuzdur Vardır İlleti. Pahalıdır Vardır Zilleti.”

İyi alışverişler diler aldığınız enstrümanlarla ve müzik aletleriyle başarılı ve müzik dolu günler dilerim.

Diğer Haberler İçin Tıklayınız…

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et