En Değerli Oyuncu Seçilen Meryem Boz Kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Voleybol Milli Takımının En Değerli Oyuncusu Meryem Boz Kimdir?

Türkiye Voleybol Federasyonundan yapılan açıklamaya göre;2020 Tokyo Olimpiyatlarına katılma hakkı kazanan Milli takım sporcularından Meryem Boz’un Avrupa Voleybol Federasyonu (CEV) tarafından elemelerin en değerli oyuncu seçildiği açıklandı…

En Değerli Oyuncu Seçilen Meryem Boz Kimdir? Nereli? Kaç yaşında?

Meryem Boz Kimdir? Kaç Yaşında? Nerelidir?

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Meryem Boz, 3 Şubat 1988 yılında Eskişehir’de doğdu.

Meryem Boz Kimdir? Nereli? Kaç ?

1,94 boyundaki A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Meryem Boz, 2012 yılında Ufuk Çalık ile dünya evine girdi.

Milli  Takımlarda küçük kızlar,yıldız kızlar,genç kızlar ve A takımı Olmak üzere her katagoride ay yıldızlı formayı başarıyla temsil etmiştir.Merve Boz,A Milli Kadın voleybol takımımız ile 2015 yılında CEV Avrupa Lig’nde gümüş,2010 yılında ise bronz madalya kazandı.Meryem Boz ayrıca 2017 yılında Avrupa üçüncüsü olan A Milli Bayan Voleybol Takımımızda yer almıştı.

Kulüp kariyerinde 2010-2011sezonunda Polanya Ligi’nde Atom Trefl Sopot ile ikincilik,Fenerbahçe formasıyla 2012 FIVB Dünya Kulüpler şampiyonası’nda Belediye üçüncülük ve 2012-2013 CEV Kupası’nda ikincilik başarıları olan Merve Boz Bursa Büyükşehir ile2014-2015 sezonu CEV Challenge Kupası’nda şampiyonluğa ulaşmıştır.

Meryem Boz,2017-2018 Vestel Venus Sultanlar Ligi’ni toplamda 495 sayı ve set başına 5 sayı ortalamasıyla en skorer beşinci oyuncu olarak tamamlamıştır.Ayrıca Aydın Büyükşehir Kadın Voleybol Takımında’da Forma giye Merve Boz Aydın’ın gururu olmuştur

A Milli Kadın Voleybol Takımı oyuncusu Meryem Boz 2020 Tokyo Olimpiyatı Avrupa Elemeleri yarı final  yüksek gösterdiği performansla adını duyurdu.Filenin sultanlarının sergilediği üstün mücadeleye damga vuran Eskişehirli Milli Voleybolcu Meryem Boz kimdir,nereli,kaç yaşında bir anda gündem oldu.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et