Emeklilere Verilen Bayram İkramiyesi Kaldırılacak! Maaşlara da Yüzde 5 Kesinti Yapılacak!

SGK Tasarruf Önlemleri Olarak Emekliye Verilen Bayram İkramiyelerine ve Maaşlara Göz Dikti!

SGK’ın tasarruf tedbirleri kapsamında emekli maaşlarından %5 kesinti yapacağı ve emeklilere yılda 2 defa ödenen bayram ikramiyelerinin kaldırılacağı açıklandı. FOX TV ekranlarında yayınlanan Fatih Portakal’ın sunumuyla ekranlara gelen FOX Ana Haber 24 Şubat tarihli ana haberde, çalışanlardan da emeklilerden de hazineye zorunlu aktarım olacağı, maaşlı olan herkesin maaşlarında kesinti olacağı ve hazineye katkı sağlanacağı açıklandı.

Emeklilere Bayram İkramiyesi Kalktı Mı, Emekli Maaşlarına Kesinti
Emeklilere Bayram İkramiyesi Kalktı Mı, Emekli Maaşlarına Kesinti

Bayram İkramiyesi Kalkacak Mı? Emeklilere Verilen Bayram İkramiyesi Kalktı Mı?

FOX TV haberine göre, %5 sağlık kesintisi, bayram ikramiyesi iptali, kız çocuklarına babadan maaş ve maaşlardan hazineye katkı ödemeleri SGK’ya aktarılacak. Bu haber ile birlikte emeklilerin bekledigi Bayram ikramiyesi umudu da azaldı. Ayrıca Hazine Bakanlığı, hazineye kaynak aktarmak için emekli maaşlarından %5 kesinti sağlık gideri kesileceği kesinleşti.

Çalışan ve Memurlardan Maaş Kesintisi Yapılacak!

Bir diğer haberde Çalışan ve memurlardan Hazineye maaş kesintisi olabileceği söylendi. Peki Maaş kesintisi olacak mı? Maaşlardan ne kadar kesinti olacak yakında açıklanacak. Bugün yüzde 5 kesinti tüm haber sitelerinde yer aldı. Emekliler Promosyon ve maaş artışı beklerken hiç beklenmedik Emekli Bayram ikramiyesi kesilmesi sonrası hayal kırıklığına uğradılar. Ancak Temmuz ayında yapılacak zam da yüzde 4 olarak tahmin edilirken, emekliler yüzde 5 kesintiyle eskisinden daha az maaş alacaklar.

SGK Yalanladı!

FOX’tan Engin Yılmaz’ın ulaştığı tasarı metnine göre, çalışanlardan da emeklilerden de hazineye zorunlu aktarım olacağı, maaşlı olan herkesin maaşlarında kesinti olacağı ve hazineye katkı sağlanacağı açıklanmıştı. Söz konusu habere göre, yüzde 5 sağlık kesintisi, bayram ikramiyesi iptali, kız çocuklarına babadan maaş ve maaşlardan hazineye katkı ödemeleri gelecekti. SGK bugün yaptığı açıklamada böyle bir çalışmanın olmadığını açıkladı.

SGK: Sosyal Güvenlik Kurumunun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır.

SGK tarafından yapılan açıklamada kurumun herhangi bir tasarruf çalışmasında bulunmadığı belirtildi. SGK, “Söz konusu haberlerde dile getirilen hususlarla ilgili Sosyal Güvenlik Kurumundan herhangi bir çalışma istenmediği gibi Sosyal Güvenlik Kurumunun böyle bir çalışması da bulunmamaktadır” ifadesini kullandı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et