Elon Musk Sahip Olduğu Evleri Satıyor!

Elon Musk, California’daki yedi evini 128 milyon dolara sattı. Elon Musk’un evlerini satma amacı nedir? Şu anda nerede yaşıyor? Ayrıntılar haberimizin devamında..

221.1 milyar dolar servetle dünyanın en zengin ikinci insanı olma ünvanını elinde bulunduran Elon Musk, biraz pinti bir davranış sergileyerek 35 metrekarelik bir evde yaşamaya başladı. Peki en lüks evleri hatta sarayları satın alabilecek güce sahip bir adam neden böyle bir evde yaşamayı tercih eder?

Ünlü Milyarder Elon Musk

California’da çok sayıda gayrimenkulün sahibi olan Musk, 2020 yılında attığı şu tweet ile dikkat çekti. ”Neredeyse tüm fiziksel eşyalarımı satıyorum. Artık bir ev sahibi olmayacağım.” dedi ve sözünü tuttu. 2020’de büyük bir çılgınlık yaptı ve milyon dolarlar değerindeki 7 evini birden sattı. California Bay ”Area” adında özel olarak tanımlanan sekizinci ve tek kalan malikanesi Haziran ayında 37.5 milyon dolar fiyatla satışa sunuldu.

Elon Musk’ın 35 metrekarelik evi

Elon Musk, SpaceX’in Starship projesinin yürütüldüğü Teksas’a taşındı. Güney Teksas’taki bu roket tesisinin bulunduğu Boca Chica’dan araçla sadece yarım saat uzaklıkta çok sayıda lüks ev bulunuyor. Ama dünyanın en zengin ikinci insanı bunun yerine üretim sahasının hemen yanında sadece 50.000 $ değerinde küçük bir evde yaşamayı seçti. Bu portatif ev taşınabilir,katlanabilir ve geri dönüştürülebilir bir yapı. Pencereler, bir mutfak, bir banyo, yatak odası ve oturma odasında oluşan 35 metrekarelik bir alan. Boxabl adlı bir girişim tarafından inşa edilen bu portatif evlerin başlangıç ​​fiyatı 49.500 dolar ve bir Tesla Model X tarafından rahatlıkla çekilebilecek kadar hafif. Boxabl, 2020’nin sonlarına ait bir tanıtım videosunda, iç dizaynda bir SpaceX Falcon 9 roketiyle karşımıza çıktı ve bunun özel bir müşteri için teslimata hazır durumda olduğunu bildirdi.

Peki Elon Musk Neden Portatif Bir Ev Tercih Etti?

Boca Chica’daki gayrimenkuller, Musk’ın insanları bölgeye taşınmasından ve SpaceX’in önümüzdeki birkaç yıl içinde buranın binlerce iş olanağına sahip duruma geleceğini söylemişti. Bu durum aşırı talep gördü ve ev fiyatları artışa geçti. SpaceX tüm evleri satın almayı teklif etti. Bazı sakinler parayı alırken, diğerleri reddetti. Peki neden burası? Güney Teksas, ekvatora yakınlığı nedeniyle SpaceX için değerli. Çünkü ekvatordaki dünya dönüş hızı roketlerin fırlatıldıktan sonra yörünge dışına çıkışına kadar hız artışı sağlıyor. SpaceX, Boca Chica bölgesini bir tatil köyüne dönüştürmek istiyor. Elon Musk burayı yeryüzü uzay turizm merkezi yapmaya istekli. Hatta SpaceX 2020’de burası için tatil köyü geliştirme müdürü pozisyonu için bir iş ilanı yayınladı. Musk’ın tatil köyünden sonraki hedefi ise bu tarz portatif evlerin ağırlıkta olduğu Starbase yani Yıldız Üssü adında yeni bir şehir kurmak.

Yaşam Tarzlarının Sebebi Ekonomik Değil, Tamamen Psikolojik!

Elon Musk, Mark Zuckerberg ve Warren Buffett

Elon Musk gibi yaşayan birçok milyarder de var. Warren Buffet, genellikle McDonald’s’ta kahvaltı yapıyor. Hatta o günkü menüsünü yaptığı işteki günlük başarısına göre belirliyor. Eğer haketmişse daha pahalı menüyü tercih ediyor ve hala 1958’de 31.500 dolara satın aldığı Omaha’daki aynı evde yaşıyor. Facebook’un kurucusu Mark Zuckerberg de basit, gri tişörtlerden oluşan bir gardıroba sahip. Bilindiği üzere para her zaman mutluluk getirmiyor. Milyarderlerde de bilişsel sosyal bozukluklar görülebiliyor. Bir takım zihinsel problemler, duygu durumlarında artış ya da bozukluğa sebebiyet verebiliyor. Bunlarda yaşam tarzlarına ve sosyal yaşamlarına yansıyabiliyor.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et