Ekrem İmamoğlu’na Ölüm Tehdidi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’na Ölüm Tehditleri Yağdı! Fakat Savcılık Herhangi Bir İşlem Yapmadı!

Ekrem İmamoğlu’na 27 Mart tarihinde “Lütfen oku. Yoksa başına çok büyük felaket gelecek” başlıklı bir ileti geldi. İletide Ekrem İmamoğlu’nu tehdit eden T.G. “Senin kanını akıtır sana içiririm! Haddini bilmeyi ya öğreniyorsun ya da o boynunu kırıp kafa derini yüzüp ayağıma paspas yapıyorum.” ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu Dava
Ekrem İmamoğlu

Ekrem İmamoğlu’na tehditlerle dolu e-posta yollanyan T.G. isimili kişinin bu postayı Ankara’dan yolladığı öğrenildi. T.G. e-postada tam olarak şunları yazdı;

Bak İmamoğlu Ekrem denen zavallı senin kanını akıtır sana içiririm! Bunu kayıtlara geçsin diye yazıyorum istediği şekilde şikayetçi olma vs. hakkın var. Senin kanını akıtır sana içiririm! Haddini bilmeyi ya öğreniyorsun ya da o boynunu kırıp kafa derini yüzüp ayağıma paspas yapıyorum. Umarım ne kadar ciddi olduğumu anlarsın yoksa seni paramparça edeceğim. Öldüreceğim kişiye önceden haber veririm.

Ekrem İmamoğlu’nun Avukatları Şikayetçi Oldu Ama Herhangi Bir İşlem Yapılmadı!

Ekrem İmamoğlu’nun avukatları, e-postayı atan T.G. hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na 28 Mart’ta suç duyurusunda bulundu, Emniyet birimlerine de bildirilerek, şikayetçi oldu. Fakat avukatlar, şüphelinin Ankara’da ikamet ettiğini, adresinde bulunamadığının kendilerine söylendiğini belirterek, şikayetin üzerinden 12 gün geçmesine rağmen henüz bir işlem yapılmadığını söyledi.

Suç duyurusunda; T.G’nin e-postada yazdığı ifadelerle, Ekrem İmamoğlu’nun can güvenliğini tehdit ettiği vurgulanarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı’nın canına zarar gelmemesi için gerekli tüm tedbirlerin alınması istendi.

“Seni öldüreceğim” ifadesinin Yargıtay 4. Ceza Dairesi’nin 2014 ve 2019 tarihli iki kararında tartışmasız şekilde ‘tehdit’ olarak kabul edildiği ve bu suçun elektronik iletişim araçlarıyla da işlenebileceğinin açıkça belirtildiğini vurgulandı. Dilekçede, şüphelinin tehditkar ifadelerini çarpıcı, vahşi, tasarlanmış ve üzerinde uzun süre düşünülmüş bir şekilde dile getirmesinin soğukkanlılığının, kin ve düşmanlığının ne denli büyük olduğunu ortaya koyduğu kaydedildi. Bu durumun da tehdidin ağırlığını objektif olarak arttırdığı ve müvekkilin güvenliğini daha büyük bir tehlikeye soktuğu belirtildi.

“Tasarladığı Ölümü Anlattı”

Suç duyurusunda, bu tehditkar ifadelerin arka planının araştırılması gerektiğinin de altı çizilerek şöyle denildi: Bu denli soğukkanlı biçimde müvekkil için tasarladığı ölümü anlatan şüphelinin bu tehditlerini gerçekleştirmek için plan yapmış veya planını gerçekleştirmek için girişimlerde bulunmuş olma ihtimali oldukça yüksektir.

Geçen Yılda Tehdit Etti!

Şüpheli T.G.’nin 14 Nisan 2019’da da tehdit içerikli başka bir e-posta daha attığı ortaya çıktı. T.G.’nin attığı e-postadaki ifadeler şöyle:

“Bana bak Fethullahçı Terör Örgütü üyesi olduğu iddia edilen Ekrem İmamoğlu denen zat! CHP’den hiçbir şekilde nemalanamayacaksınız! Defolup gidip kendi partinizi kurup oradan aday olun! Ne İstanbul’u ne CHP’yi senin gibi FETÖ’cülere bırakacağımı zannediyorsan hayatının hatasını yapıyorsun. Senin gibilerin ne mal olduğu ortaya çıkana kadar seni hayatından bezdirene kadar seninle uğraşırım! Defol git lan partiden.”

İşleme Konuldu Denildi!

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun e-posta ile tehdit edilmesine ilişkin işlem yapılmadığı iddialarına karşı açıklama yaptı. Başsavcılık açıklamasında, “28 Mart’ta suç duyurusu yapıldığı gün işleme konuldu ve 30 Mart’ta Emniyete yazı gönderilerek şüpheli T.G.’nin yakalanması talimatı verildi” denildi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Harekete Geçti

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 27 Mart’ta İmamoğlu’nun mail adresine gönderilen ve tehdit içerdiği belirtilen maille ilgili çalışma başlattı.

Polis ekipleri, şüphelinin Ankara’da ikamet eden T.G. olduğunu belirledi.

Ankara Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bugün düzenledikleri operasyonda şüpheliyi gözaltına aldı. Zanlının dijital malzemelerine ise incelenmek üzere el konuldu.

T.G. işlemlerin ardından İstanbul’a getirilecek.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et