Ekrem İmamoğlu Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Hayatı ve Biyografisi

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kimdir? Nereli? Kaç Yaşında? Ekrem İmamoğlu’nun Eşi, Hayatı ve Biyografisi

31 Mart 2019 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olan Ekrem İmamoğlu İstanbul seçmeninden 4 Milyon 171 Bin 141 oy alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Seçildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu Kimdir?, Kaç Yaşında, Nereli gibi sorular sorarken Ekrem İmamoğlu’nun Eşi ve Hayatı ile ilgili detayları merak ediyorlar. Ekrem İmamoğlu’nun Biyografisi, Eğitim Yaşamı, Siyasi Kariyeri ve Yaşamı News TR Haberimizde…

Ekrem İmamoğlu Ailesi - Ekrem İmamoğlu Kimdir ? Dilek İmamoğlu, Ekrem İmamoğlu ve Çocuklar
Ekrem İmamoğlu Ailesi – Ekrem İmamoğlu Kimdir ? Dilek İmamoğlu, Ekrem İmamoğlu ve Çocuklar

Ekrem İmamoğlu Kimdir?

1970 yılında doğan ve aslen Trabzon’lu olan Ekrem İmamoğlu 31 Mart 2019 yılında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı seçilmiştir. 1991 yılında Beylikdüzü’nde yaşamaya başlayan Ekrem İmamoğlu, 2009 yılında  Cumhuriyet Halk Partisinin Beylikdüzü İlçe Başkanı olarak seçilmiştir. Ekrem İmamoğlu, 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı olarak seçildikten sonra  31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu. 23 Haziran 2019’da tekrarlanan seçimde İBB Başkanı olarak seçildi.

Ekrem İmamoğlu Kimdir ? Kaç Yaşında ? Nereli ?
Ekrem İmamoğlu Kimdir ? Kaç Yaşında ? Nereli ?

Ekrem İmamoğlu Nereli? Ekrem İmamoğlu’un Eğitim Hayatı

Ekrem İmamoğlu’un gerek hal ve tavırları gerekse şivesiyle Karadenizli olduğunu belli eden bir büyükşehir belediye başkan adayı. Ekrem İmamoğlu, 1970 yılında Trabzon’un Akçaabat ilçesi Cevizli köyünde hayata geldi. Lise öğrenimini Trabzon Lisesinde tamamlayan İmamoğlu, İstanbul’a gelerek burada İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümünde Lisans Eğitimini tamamladı.

Ekrem İmamoğlu Biyografi
Ekrem İmamoğlu’un Eğitim Hayatı

Daha sonra İnsan Kaynakları İstanbul Üniversitesi İnsan Kaynakları ve Yönetimi bölümünde Yüksek Lisansını yaparak ailesinin inşaat ve taahhüt şirketinin yönetim kurulunda yer aldı. Amatör olarak futbolla ilgilenen Ekrem İmamoğlu, Trabzonspor Futbol Kulübü, Trabzonspor Basketbol Kulübü ve Beylikdüzüspor Kulübün de yöneticilik görevinde bulunarak faaliyetler gerçekleştirdi. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üyedir.

Ekrem İmamoğlu Kaç Yaşında?

Ekrem İmamoğlu, 1970 yılında Trabzon’da doğdu. Şu anda 49 yaşında olan Ekrem İmamoğlu evli ve üç çocuk babasıdır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Adaylık sürecinde diğer adaylara oranla oldukça genç sayılan İmamoğlu, rakibi eski meclis başkanı yeni Ak Partinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’a torunlarıyla vakit geçirmesi tavsiyesinde bulunarak, İstanbul’u genç ve dinamik kimselerin yönetmesi gerektiğine vurgu yapmıştır.

Ekrem İmamoğlu Nereli ?
Ekrem İmamoğlu Nereli ?

Ekrem İmamoğlu’un Eşi Dilek İmamoğlu Kimdir?

Ekrem İmamoğlu eşi Dilek İmamoğlu ile bir düğünde tanıştığını ve 18 kasım 1995 yılında evlendiğini ifade etti. Dilek İmamoğlu ve Ekrem İmamoğlu’un  2’si erkek 1’i kız 3 çocukları var. Ekrem İmamoğlu’nu ve eşi Beylikdüzü’nde yakından tanınan iyilik sever insanlar olarak biliniyor.

Dilek Kaya İmamoğlu Kimdir ?
Ekrem İmamoğlu ve Eşi Dilek İmamoğlu

Ekrem İmamoğlu Siyasi Yaşamı

Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991’den bu yana Beylikdüzünde yaşıyor. 2009 yılında  CHP Beylikdüzü İlçe Başkanı olan İmamoğlu, daha sonra 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. 30 Mart 2014 Yerel Seçimlerinde Beylikdüzü Belediye Başkanı seçildi. Beylikdüzü’nün sosyal ve kültürel hayatında etkin rol oynayan İmamoğlu, birçok sivil toplum kuruluşuna üyedir. Evli ve 3 çocuk babası olan İmamoğlu, 1991’den bu yana Beylikdüzün de tyaşayan Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesinin en güçlü adayı olarak bilinmektedir. Ayrıca İmamoğlu İYİ Parti – CHP işbirliği ile İYİ Parti tarafından da desteklenecektir. Ekrem İmamoğlu, İYİ Parti’nin de desteklediği Cumhuriyet Halk Partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayıdır. 31 Mart 2019 Yerel Seçimlerinde 4.171.141 oy alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Olmuştur.

ekrem imamoğlu kimdir hayatı biyografisi siyasi yaşamı
Ekrem İmamoğlu’un Siyasi Yaşamı

İmamoğlu’un Soyadı Nereden Geliyor?

Ekrem İmamoğlu yaptığı açıklamada soyadının kökenini şöyle açıklıyor. Bizim soyadımız İmamoğlu. Aile kökümüz İmamoğlu. Bizim Osmanlı tapularımız var, orada İmamzâde diye yazar. Soyadı Kanunu çıkınca hiçbir aile ‘oğlu’ soyadı alamamış. Daha sonra yasa değişiyor ve alıyorlar. Dedem gidiyor İmamoğlu soyadını istiyor, ‘olmaz’ diyorlar. Bizim soyadımızı nüfus memuru koydu biliyor musunuz? Dedem kendini savundu diye” dedi.

Ekrem İmamoğlu, Dilek İmamoğlu ve Çocukları
Ekrem İmamoğlu Kimdir ? Nereli ? Kaç Yaşında ? Eşi, Ailesi ve Çocukları

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Olarak Vaatlerini İse Şu Sözlerle Dile Getirmişti

 “Hangi partiden olursa olsun, ilçe belediye başkanlarının hepsiyle düzenli olarak, masada bir araya geleceğiz. Beraber sorunları tartışıp, beraber çözümler üretmeyi, artık İstanbul’u, İstanbullularla birlikte, İstanbul’dan yönetme iradesini göstereceğiz. Bu kent yerel demokraside dünyaya örnek olacak. Demokratik katılım sayesinde şehrin yaratıcı kapasitesini ziyan etmemeyi, farklılıkları bir zenginlik ve fırsat olarak gören bir anlayışı, bu ülkeye ve dünyaya göstermeyi vaat ediyorum. Bu ülkenin kurucu değerlerine, kültürüne ve kutsallarına saygı duyan, geçmişiyle barışık, geleceğe umutla bakan, ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının emanet ettiği, cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkan bir anlayış vaat ediyorum.

Ben bu kentin kaderinin bu kentte yaşayan insanlara, yani İstanbullulara, yani İstanbulluyum diyenlere yeniden verildiği bir anlayış vaat ediyorum. Ben bu hayal için adayım. Biliyorum ki bu hayal mümkün. Biliyorum ki İstanbul´u kat kat ileri götürmek mümkün. Dünyanın en güzel kentlerinden biri olan İstanbul’da, kadınların, çocukların, engellilerin ve her kesimden İstanbullunun kendini özgür,mutlu ve huzurlu hissettiği bir yönetim vaat ediyorum. Çevrenin ranta kurban edilmediği, demokrasi ve özgürlüklerin güvenliğe kurban edilmediği bir anlayış vaat ediyorum. Akla, bilime, sanata, teknolojiye ve eğitime önem veren bir yönetim anlayışı vaat ediyorum. Çoğulculuğu ve katılımcılığı kent anayasasının temel taşı kabul eden, yapboz anlayışıyla değil, uzun vadeli makro planlarla hareket eden bir yönetim anlayışı vaat ediyorum. Bu ülkenin kurucu değerlerine, kültürüne ve kutsallarına saygı duyan, geçmişiyle barışık, geleceğe umutla bakan, ülkemizin kurucusu ve kurtarıcısı Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının emanet ettiği, cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkan bir anlayış vaat ediyorum”

Kazandı Fakat Seçimler Tekrarlandı

Ekrem İmamoğlu belki de çoğu insanın beklemediği bir şekilde 31 Mart 2019 yerel seçimlerini kazanarak adını tarihe yazdırdı. Fakat seçildiği halde 1 oy fazla bile alan kazanır diyen iktidar ve küçük ortağı 18 bin oy farka bile her türlü karayı çalmaya başladılar. YSK baskı ve zorlamalarla kararlar almak zorunda kalırken, seçimlerin tekrarlanması gündeme geldi.

Ekrem İmamoğlu’un Twitter’da İstanbul İçin Hazırlanan Reklam Klibini Buradan İzleyebilirsiniz

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et