Ege Alev Alev Yanıyor! 5 İlde Yangın söndürme Çalışmaları Sürüyor

5 ilde yangın… Ege’de alevler durmuyor!

Aydın’ın Çine ilçesinde çıkan ve Muğla’nın Yatağan ilçesine kadar ulaşan yangın ile Manisa’nın Ahmetli ilçesindeki orman yangınlarına müdahaleler sürerken, İzmir’in Menderes ilçesi ve Uşak’ın Banaz ilçesinde de alevler yükseldi.

Dün akşam saatlerinden Aydın’ın Çine İlçesindeki Akçaova Mahallesi’nde başlayan yangın Muğla’nın Yatağan ilçesindeki ormanlık alana sıçradı.

Yangına Muğla Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 8 helikopter, 2 uçak, 59 arazöz, 13 su tankeri, 9 iş makinesi ve 250 işçiyle müdahale ediliyor.

YATAĞAN’DA YANGIN SÜRÜYOR

Yangının Aydın kısmını kısmen kontrol altına alan ekipler, Muğla’nın Yatağan ilçesindeki sarp bölgede söndürme çalışmalarını sürdürüyor.

AHMETLİ’DE 3 KÖY TEDBİREN BOŞALTILDI

Manisa’nın Ahmetli ilçesinde ise cuma günü 17.30 sıralarında Hacıköseli Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda yangın çıkmıştı. Gece kontrol altına alınan yangın soğutma çalışmaları yapılırken rüzgarın etkisiyle yeniden yayıldı. Üç köy tedbiren boşaltıldı, bazı evler yandı. Ekiplerin müdahalesiyle yangın kısmen kontrol altına alındı.

İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 8 yangın söndürme helikopteri, 2 amfibik yangın söndürme uçağı ve 52 arazöz yangına müdahale ediyor.

https://i.haberglobal.com.tr/storage/icerik/2020/08/02/5-ilde-yangin-ege-de-alevler-durmuyor_5f26bd1b4e057.jpg

MENDERES’TE DE YANGIN ÇIKTI

Menderes ilçesinde dün çıkan ve gece saatlerinde kontrol altına alınan yangına yakın konumda bulunan Çile köyü mevkisindeki ormanlık alanda bugün saat 13.24 sıralarında yeniden alevler yükseldi.

Yangına İzmir Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 10 arazöz ile 1 helikopter ve 1 uçakla müdahale ediliyor. Yangının yerleşim alanlarına sıçramaması için çalışma yürütülüyor.

https://i.haberglobal.com.tr/storage/icerik/2020/08/02/5-ilde-yangin-ege-de-alevler-durmuyor_5f26bd1bc8565.jpg

SEFERİHİSAR’DA MAKİLİK ALANDA YANGIN ÇIKTI
 Seferihisar ilçesi Düzce mevkisindeki yer yer ağaçların bulunduğu makilik alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. İhbar üzerine Orman Bölge Müdürlüğüne bağlı 1 helikopter ve 5 arazöz, yangına müdahale etmeye başladı.

Yerleşim alanlarına uzak konumdaki yangının rüzgarın etkisiyle yayılmaması için çalışma yürütülüyor.  

UŞAK’TA DA DUMANLAR YÜKSELDİ

Uşak’ın Banaz ilçesine bağlı Evrendede bölgesinden de alevler yükseldi. Bölgeye üç helikopter ve 27 arazöz gönderildi. Ekiplerin söndürme çalışmaları sürüyor.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et