Eda Nur Kaplan Soruşturmasında Yeni Gelişme!

Babasını henüz 1 yaşındayken kaybeden ve yurtta büyüyen Eda Nur Kaplan, 7 Ağustos gecesi sabaha karşı Çankaya Alacaatlı Mahallesi’nde 15’inci kattaki evinin balkonundan atlayarak yaşamına son verdi. İki kişinin tecavüzüne uğradığı gerekçesiyle şikayette bulunan genç kızın ölümü ile ilgili soruşturmada göz altına alınan ikinci şüpheli Yusuf G.’de serbest kaldı.

Eda Nur Kaplan, Eda Nur Kaplan'ın Ölümü, Yusuf G., Mehmet A., Edanur Kaplan İntiharı
Eda Nur Kaplan, Eda Nur Kaplan’ın Ölümü, Yusuf G., Mehmet A., Edanur Kaplan İntiharı

İntihardan önce cep telefonundan annesine “Anne küçük kızın bazı şeylere dayanamıyor artık. Kızını çok harcadılar. Kimseye bir şeyini anlatamadı. Hep içine attı. Ama o da çok birikti. Dayanamıyor artık. Hiçbir şeylerin güzel olacağına inancı kalmadı. Hakkımı yerde bırakmayın lütfen” mesajını gönderen Eda Nur, Karşıyaka Mezarlığı’nda toprağa verildi.

İki Şüpheliyi Ölmeden Önce Şikayet Etmişti!

Eda Nur Kaplan’ın ölümüyle ilgili soruşturma başlatılırken, intiharından 1 hafta önce 31 Temmuz’da da polise başvurduğu öğrenilmişti. Kaplan, Mehmet A. ve Yusuf G.’nin kendisine cinsel saldırıda bulunduğunu iddia ederek şikayette bulunduğu ortaya çıktı.

Sosyal Medya’dan Tanışmıştı…

Eda Nur Kaplan’ın, sosyal medyada tanıştıkları Yusuf G. ile akşam buluştuklarını, yanlarında ablası ve kendisini “Tayfur” olarak tanıtan Mehmet A.’nın da bulunduğunu söylediği öğrenildi. Eda Nur Kaplan’ın, burada bir süre durduktan sonra başka bir mekana gittiklerini, burada ablası tuvalete gittiği sırada Yusuf’un kendisini eve bırakma bahanesiyle mekandan çıkardığını ve otele götürdüğünü belirttiği öğrenildi. Kaplan’ın, burada önce Yusuf G. sonra da Mehmet A.’nın isteği dışında kendisine cinsel saldırıda bulunduklarını beyan etti.

Diğer Şüpheli’de Gözaltına Alınıp Serbest Bırakıldı!

Şikayet üzerine Mehmet A.’nın gözaltına alındığı ancak Eda Nur Kaplan’da darp ve zorlama olmadığı yönündeki doktor raporu üzerine delil yetersizliğinden serbest bırakıldığı öğrenildi. Eda Nur’un şikayeti üzerine başlatılan cinsel saldırı soruşturmasında aranan Yusuf G. de bugün polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Kaplan’a cinsel saldırıda bulunduğu iddiasıyla aranan Y.G., Asayiş Şubesi Ahlak Büro Amirliği ekipleri tarafından yakalandı. Buradaki işlemlerinin ardından Ankara Adliyesi’ne getirilen şüpheli, soruşturmayı yürüten savcıya ifade verdi. Y.G., “nitelikli cinsel saldırı” suçundan tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Daha önce gözaltına alınan M.A. ise çıkarıldığı hakimlikçe “adli kontrol hükümleri” uygulanarak serbest bırakılmıştı.

Yusuf G. Serbest Kaldı!

Eda Nur Kaplan’a cinsel saldırı suçu iddiasıyla ilgili gözaltına alınan Yusuf G.’de serbest bırakıldı. Yusuf G. çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza mahkemesi tarafından “konutu terk etmeme” şartıyla adli kontrolle serbest kaldı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et