Ebubekir Sifil’in Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman İçin Söylediklerine Diyanet ne Dedi

Ebubekir Sifil’in Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman’ın cesetleri camilere sokulmasın sözlerine Diyanet ne dedi 

Akademisyen Ebubekir Sifil’in, Yılmaz Özdil ve gazeteci Cüneyt Akman’ı hedef alan sözleri günlerdir tartışılıyor. Diyanet’e bu soru soruldu. 

Diyanet, akademisyen Ebubekir Sifil’in, SÖZCÜ Yazarı Yılmaz Özdil ve Halk TV programcısı Cüneyt Akman için “Cesetleri camilere sokulmasın” sözlerine sessiz kaldı.

Sözcü’nün haberine göre Din İşleri Kurulu “Geçtiğimiz günlerde bir akademisyen ‘Başta Yılmaz Özdil ve Cüneyt Akman olmak üzere dini sembol ve değerlerle, duayla, namazla… alay edenler, kim olurlarsa olsunlar, öldüklerinde cesetleri camilerimize sokulmasın, cenaze namazları kılınmasın’ şeklinde görüş ve teklif beyan etmiştir. Bu teklifin dinde yeri var mıdır? Bu Diyanet’çe kabul edilebilir mi? Bu iki kişinin cenazelerinin camiden kaldırılmasında bir sakınca var mıdır” şeklindeki soruya şu yanıtı verdi: 

“MEVZUATIMIZA GÖRE…”

“Dinî Bilgilendirme Platformu’nda polemiğe açık sorular cevaplandırılmamaktadır. Dini soruların cevaplandırılması hakkındaki mevzuatımıza göre; kişi ve kurumları hedef alan, şahsın kendisini doğrudan ilgilendirmeyen, dini bilgilenmenin dışında başka amaçlar taşıdığı düşünülen, istismara açık veya dini içerikli olmayan sorulara cevap verilmemektedir.”

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et