Dünya Ötenazi İsteyen Adamı Konuşuyor…!

Dünya onu konuşuyor! Ölüme gitmeden önce son isteği…!

Tüm dünya, 104 yaşındaki Avusturalyalı bilim insanı David Goodall’ı konuşuyor. Aldığı ötenazi kararıyla gündem olan 104 yaşındaki doktorun bu isteği bugün yerine getirildi. David Goodall ölüme gitmeden önce en sevdiği yemeği sipariş etti. Son cümlesi ise ‘Ne için bekliyoruz ki’ oldu.

Yaşam standartlarının kötüleştiği’ gerekçesiyle bu ay içinde İsviçre’de kendi yaşamına son vermek istediğini açıklayan Avustralya’nın en yaşlı bilim insanı 104 yaşındaki David Goodall’ın bu kararı tartışmalara neden olsa da bugün yerine getirildi.

Eğer bir kişi ölmek istiyorsa o zaman bu yeterli olmalı. Biri ölmek istiyorsa buna kimse müdahale etmemeli” diye konuşan Goodall, dün İsviçre’nin Basel kentinde dün ötanazi savunucularıyla bir araya gelerek bir basın toplantısı düzenleyerek gazetecilerin sorularını yanıtlamıştı.

Bugün için planlanan ötanazi prosedürüne ilişki detayları bilmediğini belirterek, işlemin iğneyle yapılacağını ve bu esnada bazı aile üyelerinin de kendisiyle birlikte olacağını açıklamış, basın açıklamasında üzerinde ‘Utanç verici yaşlanma’ yazılı kazak giyerek dikkat çekmişti.

Ötenazi kararına ilişkin “Son 6 yıldır görme yetim, son bir iki yıl içerisinde de yeteneklerim düşüş gösterdi, artık hayata daha fazla devam etmek istemiyorum ve sona erdirme şansım olduğu için mutluyum” diyen Goodall’ın kendisine sorulan soruları duymakta zorlandığı görüldü.

Bunun üzerine bazı sorular mikrofonla tekrar edildi ve Goodall soruları net bir şekilde cevaplayabildi. Goodall ayrıca ötenazi kararının medyanın dikkatini İsviçre’ye çekmesine yol açmasından ötürü de üzerinde baskı hissettiğini söyledi.

Bilim insanının ölüme gitmeden önce son istekleri de yerine getirildi. Goodall’a dinlemek isteyeceği son müzik sorulduğunda, “Eğer bir şey seçeceksem bu Beethoven’ın 9. Senfoni’sinin final bölümü olurdu” ifadelerinde bulundu.

Goodall, ötenazi sürecini bu odada ailesiyle birlikte geçirirken, son yemekisteği olarak da balık ve patates kızartmasını tercih etti.

Goodall’un tartışmalı isteği bugün gerçekleştirildi, ve hayatına son verildi.

Goodall, “Yapmak istediğim çok şey vardı ama bunlar için çok geç. Gerçekleştirmeden gidiyor olduğum için memnunum” demişti.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et