Dolar ve Altında Yükseliş Devam Ediyor!

Dolar rekor seviyelerde

Yeniden yükselişe geçen dolar/TL kuru bugün 7,39 seviyesinde seyrederken euro ise 8,79 lira civarında işlem görüyor.

Dolar kuru dün 7.40 TL’ye dayandı ve tarihi zirveyi yenileyerek 7,39 seviyesinden günü tamamladı. Dolar/TL kuru bugün 7,39 seviyesinde seyrediyor. Euro ise 8,79 lira civarında işlem görüyor. 

İzlenecek veriler

Dün 10 milyar TL geleneksel yöntemli repo ihalesi açan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu 20 Ağustos Perşembe günü toplanacak.

Yurtiçi piyasalar perşembe günü alınacak faiz kararına odaklanmışken, yurtdışı piyasalarda ise Doğu Akdeniz başta olmak üzere jeopolitik gelişmeler ve ABD ile Çin arasındaki gerilim yatırımcıların odağındaki yerini koruyor. 

Yurtdışı piyasalardaki gelişmeler

Yurt dışında çarşamba günü ABD Merkez Bankası (Fed) toplantı tutanakları ve cuma günü dünya genelinde açıklanacak Satınalma Yöneticileri Endeksi (

Gram altından ani yükseliş

Altının gram fiyatı, haftaya yükselişle başlamasının ardından 476,78 liradan işlem görüyor.

Cuma günü altının ons fiyatındaki düşüşe paralel sınırlı da olsa değer kaybeden gram altın, günü yüzde 0,1 azalışla 460,7 liradan tamamladı.

Gram altın yeni haftaya yükselişle başlamasının ardından, saat 17.40 itibarıyla önceki kapanışın yüzde 2,79 üzerinde 472,7 lira seviyesinden işlem görmüştü 

Altının ons fiyatı, şu dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 2,3 artışla 1.987 dolar seviyesinde bulunuyor.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et