Dolar Bugün Açıklanacak Karara Kilitlendi

Dolar bu gece verilecek karara kilitlendi

Dolar/TL 7 lira civarında seyrederken, gözler uluslararası derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings’in bu gece açıklanacak olan not kararına çevrildi. Uzmanlar, Fitch’in piyasalar kapandıktan sonra yapması öngörülen Türkiye değerlendirmesinde genel olarak bir değişiklik beklememesine karşın not ve görünümün yükseltilebileceğine dair ihtimal olduğunu da belirtiyor.

Sözcü Gazetesi’nin internet sitesinde yer alan habere göre, uluslararası derecelendirme kuruluşu olan Fitch, bugün piyasalar kapandıktan sonra Türkiye değerlendirmesini yayımlaması bekleniyor. Fitch’in olası Türkiye değerlendirmesini yorumlayan ekonomistler, kurumdan herhangi bir not ya da görünüm değişikliği öngörmüyor.

ABD tahvil faizleri kaynaklı dolara yönelim ve riskli varlıklardan kaçış hafta başında piyasalarda sert satışları beraberinde getirirken dolar/TL 7 civarında dalgalı bir seyir izliyor.

Merkez Bankası (TCMB) politika faizini dün beklentiler doğrultusunda yüzde 17’de sabit tutarken sıkı duruşu “kararlılıkla uzun bir müddet” sürdüreceği ve gerekirse “ilave parasal sıkılaşma” yapacağına yönelik ifadelerini tekrarladı.

Dün uzun süre sonra ilk kez 400 TL’nin altı seviyeye gerileyen altın fiyatları, bugün yine 400 TL’nin altında güne başladı.

KISA VADEDE FAİZ ARTIŞI OLABİLİR

Bir bankanın döviz masası işlemcisi, “TCMB söylemlerinden enflasyonda kısa vadeli risklere karşı faiz artırma opsiyonunu elinde tuttuğunu ancak bugün kullanmadığını görüyoruz. Enflasyon nisanda yüzde 16’ya çıkacak, hâlâ bu tarih öncesi bir artış olacak mı net değil. TCMB’den kısa vadede artış beklentileri korunuyor ancak bu sene sonuna doğru indirim beklentileri de kuvvetli. Buna rağmen TCMB metninden orta vadede bile faiz indirimi çağrıştıracak bir sinyal göremiyoruz. Bu önemli TL pozitif etkiyi desteklemeye devam edecek” diyerek, “Bugün Fitch kararı da açıklanacak… Bugün için pozitif bir sürpriz olur mu bilinmez ancak önümüzdeki dönemde yeni politikaların etkisiyle birlikte not artışları görmek hiç sürpriz olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et