Dolar 6 Ayın En Düşük Seviyesine İndi

Dolar 6 ayın en düşük seviyesine geriledi

Dolar kuru, 7,0912 ile 6 Ağustos 2020’den bu yana en düşük seviyesini gördü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “ekonomide yeni dönem” açıklamalarıyla başlayan, devamında ekonomi yönetiminin piyasa dostu adımları ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) fiyat istikrarını önceleyen sıkı para politikası duruşunun etkisiyle Türk lirasındaki değer kazancı sürüyor.

Dün 7,1562 seviyesine kadar gerileyen dolar/TL, günü bir önceki kapanışa göre yüzde 1,8 değer kaybıyla 7,1894’ten tamamladı.

Dolar/TL, dünkü düşüşünü bugüne de taşıyarak 7,0912 ile 6 Ağustos 2020’den bu yana en düşük seviyesini gördü. Dolar/TL, saat 11.30 itibarıyla bir önceki kapanışa göre yüzde 0,8 azalışla 7,1290’dan işlem görüyor.

Euro/TL, aynı dakikalarda önceki kapanışa göre yüzde 0,7 azalışla 8,6043’ten satılıyor.

Bugün yurt içinde veri gündeminin sakin olduğunu, yurt dışında ise Avro Bölgesi’nde büyüme ve ABD Merkez Bankası yetkililerinin açıklamalarının takip edileceğini belirten analistler, ABD’deki teşvik paketi ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına ilişkin gelişmelerin gündemin odağındaki yerini koruduğunu ifade etti.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et