Dolandırıcılıkta Jigolo Yöntemi!

Dolandırıcıların Yeni Yöntemi Jigolo İlanları!

Dolandırıcılar genç işsiz erkekleri “Jigolo olmak ister misiniz?” teklifi ile dolandırmaya başladı. İnternet üzerinden yayınlanan reklamlarla bulunan gençlerden üyelik ve çeşitli bahanelerle para talep eden dolandırıcılar ile ilgili adliyelere çok sayıda şikayet gelmeye başladı. Bir çok insanında şikayet etmediği düşünülüyor.

Dolandırıcılık Jigolo, Jigola Dolandırıcılığı, Jigolo
Dolandırıcılık Jigolo, Jigolo Dolandırıcılığı, Jigolo

Cumhuriyet gazetesi Seyhan Avşar ise durumu şöyle anlatıyor;

“İstanbul Adliyesi’nin koridorlarında bir genç savcıya şikâyette bulunup, ifade vermek için bekliyor. Her halinden sıkıntılı olduğu belli, ancak genç şikâyetçi olduğu konuyu anlatmaya utanıyor. Söze, “Abla ben öyle biri değilim” diyerek başlıyor. İşsiz olduğunu ve dizilerde oyuncu olmak için bazı sitelere başvuru yaptığını belirten genç, “Paraya ihtiyacım vardı. Telefondaki kişi jigolo olarak para kazanabileceğimi vs. söyledi. Ancak üye olman lazım dedi. Kabul ettim. İstedikleri para miktarı yüksekti. ‘Peki sana yardımcı olalım sen 150 TL yatır’ denildi. Benden kimlik bilgilerimi vs. aldılar. Parayı yatırdım. Daha sonra beni bir kadın aradı, ‘Akşam beraber vakit geçirelim vs. dedi. Kabul ettim. Telefonu kapatmamın ardından beni ilk arayan adam tekrardan aradı. ‘Kadınla buluşmaya gitmeden önce bize para yatırman lazım’ dedi. Ancak ben para yatırmayacağımı belirttim. Şüphelenip paramı geri istedim. Telefon kapandı” diyor. Pişman olduğunu söyleyen genç, “İnternetten araştırdım bir sürü kişiyi mağdur etmişler. O nedenden adliyeye gelip şikâyetçi oldum” diye konuşuyor. 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et