Doğu Türkistan’da Uygur Türkleri Yok Ediliyor!

Doğu Türkistan’da Katliam Son Bulmuyor! Uygur Türkleri Aşamalı Bir Şekilde Yok Ediliyor!

Türk dünyası yakın bir şekilde Doğu Türkistan’ın ve Uygur Türklerinin yaşadığı olumsuz durumları takip etse de hiç bir devlet Çin hükumetine karşı tepki göstermiyor. Konsantrasyon adı verilen kamplarda tutulan Uygur Türkleri sistematik bir biçimde şiddete ve zorbalığa maruz kalıyorlar.

Doğu Türkistan, Uygur Türkleri, Çin Zulmü

Dünya ve Türk kamuoyunun gündeminde yer alması gereken Uygur Türklerinin durumu ne yazık ki yeterince duyurulamıyor ve bir çok sivil toplum kuruluşu, medya organı ve siyasetçi tarafından yok sayılıyor. Fakat durum hiçte göz ardı edilecek cinsten değil. Her şeyden önce Doğu Türkistan’da insanlık suçu işleniyor. 2017 yılından bu yana her geçen gün şiddetini arttırarak devam eden baskılar ve kamplarda süregelen işkencelere ise tepki gösterilmiyor.

Uygur Türklerinin Evlerine Baskınlar Yapılıyor!

Uygur Türkleri ev baskınları, telefonlara ve uygulamalara getirilen kısıtlamalarla birlikte kampta olmasalar dahi adeta bir açık hava hapishanesinde yaşıyorlar.

Doğu Türkistan Uygur Türkleri
Doğu Türkistan Uygur Türkleri

Baskı en çokta dini alanda yapılıyor. Bir çok ülkenin karşı çıkmadığı veya çıkamadığı Çin’in Doğu Türkistan politikası ile ilgili ise hiç bir değişiklik yok. Kendilerini Çin Zulmünden başka ülkelere kaçar kurtaran Uygur Türkleri ise ailelerine ulaşamıyor. Kampta olan yakınlarının akıbetleri ise bilinmiyor. İşlenen bu insanlık suçlarına ise tüm dünya sessiz kalıyor…

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et