Doğan Taşdelen Hayatını Kaybetti!

Eski Çankaya Belediyesi başkanı ve şu anda Çankaya Belediyesinde başkanlık görevini yürüten Alper Taşdelen’in babası olan Doğan Taşdelen hayatını kaybetti.

Doğan Taşdelen, Eski Çankaya Belediye Başkanı, Alper Taşdelen’in Babası

Ankara’nın eski Çankaya Belediye Başkanı CHP’li Doğan Taşdelen, tatil yaptığı Bodrum’da denize girdikten sonra fenalaştı. Taşdelen geçirdiği kalp krizi sonucu 71 yaşında vefat etti. Ankara’dan tatil için Bodrum’un Yalıkavak Geriş Mahallesi’ne giden eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen, dün sabah saatlerinde güneşlenip denize girdikten sonra fenalaştı. Ambulansla Bodrum’da hastaneye kaldırılan Taşdelen, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Çankaya Belediyesinden Açıklama

Doğan Taşdelen’in ölümünün ardından Çankaya Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “1989-1999 yılları arasında iki dönem Çankaya Belediye Başkanlığı yapan, Başkanımız Alper Taşdelen’in kıymetli babası Doğan Taşdelen’i kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz. Çankaya ailesine ve tüm sevdiklerine başsağlığı diliyoruz” denildi.

Pazartesi Günü Defnedilecek

CHP’nin eski Çankaya Belediye Başkanı Doğan Taşdelen’in cenazesi Bodrum’dan Ankara’ya getirildi. Taşdelen’in cenazesinin pazartesi günü öğle namazına müteakip Kocatepe camiinden kaldırılacağı belirtildi.

Doğan Taşdelen Kimdir?

Doğan Taşdelen eski Çankaya belediye başkanıdır. Görevini 1988-1999 yıllarında yerine getirmiştir. CHP Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen’in babasıdır. DSP’den Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adaylığının yanı sıra, Bülent Ecevit’in başbakanlığı döneminde Başbakanlık Müşavirliği yaptı. Oğlu Alper Taşdelen babasının vefat ettiğini açıkladı.

1988-1999 yıllarında Çankaya Belediye Başkanlığı yapan Doğan Taşdelen, şu anda Çankaya Belediye Başkanı olan Alper Taşdelen’in babası, CHP Elazığ Milletvekili Gürsel Erol’un da dayısı. Doğan Taşdelen’in oğlu Alper Taşdelen de son iki seçimde CHP’den babası gibi Çankaya Belediye Başkanı seçildi. 1999 yılında CHP’den ayrılarak DSP’ye geçen Doğan Taşdelen, o yıl DSP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu. 1999 yerel seçimlerinde CHP’nin adayı Murat Karayalçın’ın, o dönem Fazilet Partisi’nin adayı Melih Gökçek’e karşı seçimleri kaybetmesinde Doğan Taşdelen’in DSP’den adaylığının etkili olduğu konuşulan konulardan birisiydi. Doğan Taşdelen, 2008 yılındaki bir röportajında, 1999 seçiminde Murat Karayalçın’a rakip olduğu için vicdanının sızladığını söylemişti. 2000 yılında Çevre Bakanlığı Müsteşarı olan Doğan Taşdelen, o dönem Başbakan Bülent Ecevit’in başmüşavirliği görevine getirilmişti.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et