Doğan Cüceloğlu Evinde Ölü Bulundu! Doğan Cüceloğlu Kimdir?

Psikolog Doğan Cüceloğlu, evinde ölü olarak bulundu. İstanbul Beşiktaş’ta bulunan evinde öldüğü öğrenilen Doğan Cüceloğlu’nun ölümü ile ilgili ilgili soruşturma başlatıldı. Peki Doğan Cüceloğlu Neden Öldü? Kaç Yaşındaydı? Doğan Cüceloğlu Kimdir?

Doğan Cüceloğlu, Doğan Cüceloğlu Neden Öldü, Doğon Cüceloğlu Öldü Mü
Doğan Cüceloğlu, Doğan Cüceloğlu Neden Öldü, Doğon Cüceloğlu Öldü Mü

Psikolog ve yazar Doğan Cüceloğlu, İstanbul Beşiktaş’ta yaşadığı dairede ölü bulundu. Evin çevresinde herhangi bir zorlamaya rastlanmazken, Doğan Cüceloğlu’nun kesin ölüm nedeni Adli Tıp incelemesinden sonra belli olacağı öğrenildi. Cüceloğlu, 1938 doğumlu ve 83 yaşındaydı.

Doğan Cüceloğlu Kimdir? Kaç Yaşındaydı? Nereli?

Doğan Cüceloğlu, psikolog ve iletişim psikolojisi uzmanıdır. Çok sayıdaki kişisel gelişim kitabı ile Türk insanının düşünce, duygu ve davranışlarını incelemiştir.

Mersin’in Silifke ilçesinde 11 çocuklu bir ailenin 11. çocuğu olarak dünyaya gelen Doğan Cüceloğlu, ilk ve ortaokulu Mersin’de bitirmiştir. Ankara ve Kırklareli’de liseyi bitirip İstanbul Üniversitesi Psikoloji bölümünden mezun olmuştur. ABD’de Illinois Üniversitesi’nde Bilişsel Psikoloji doktorasını yapmıştır.

Türkiye’de Hacettepe Üniversitesi iӀe Boğaziçi Üniversitesi’nde çalışmış, Fulbright bursu ile Berkeley’deki Kaliforniya Üniversitesi’nde ziyaretçi öğretim üyesi olarak bir sene görev almıştır.

1980-1996 yılları arasında ABD’deki Fullerton şehrinde California Eyalet Üniversitesi’nde görev yapmıştır. 1996’dan bu yana Türkiye’de üniversite öğrencilerine, öğretmenlere, ana-babalara ve iş adamlarına yönelik seminerler, konferanslar ve atölye çalışmaları düzenlemektedir. 1990’dan bu yana kitaplarını Türkçe olarak yayınlamaya özen gösteren Cüceloğlu, Türk insanının düşünce,duygu ve davranışlarını bilimsel psikoloji kavramları içinde inceleyen kitaplar yazmıştır. 16 Şubat 2021’de İstanbul Beşiktaş’ta ki evinde ölü 83 yaşında iken ölü bulunmuştur.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et