Depremlerin Olduğu Fay Hattı Değerlendirildi! “Devamı Gelebilir”

Depremlerin Devamı Gelebilir! Prof. Dr. Okan Tüysüz Depremin Meydana Geldiği Fay Hattını Değerlendirdi

İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Okan Tüysüz, Depremin üretildiği fay hattı hakkında bilgi vererek açıklamalarda bulundu.

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Deprem Açıklaması
Prof. Dr. Okan Tüysüz

Prof. Dr. Okan Tüysüz, “Batı Anadolu bölgesi, bütünüyle bir deprem bölgesi. Şimdi olan deprem 5,1 büyüklüğünde bir deprem. Akhisar’da olan bir deprem. Burada kuzey-güney uzanımlı bir fay var. Bu fayın uzunluğu da 30 kim civarında. Bu fayın faaliyete geçmiş olasılığı var.Şu anda depremi oluşturan fayın odak çözümü bizim için çok önemli. Bu henüz yayınlamış değil. 5,5 veya 6 şiddetinde deprem üretebilecek bir faydır bu.” dedi.

Daha Büyük Depremler Gerçekleşebilir

Bölgede daha büyük depremin meydana gelme olasılığının olmadığını vurgulayan Tüysüz, “Daha fazla büyük bir deprem beklentisi yok. Daha küçük depremler olabilir. Eğer bu depremde hasar alan binalar varsa dikkat edilerek girilmeli çünkü küçük çapta da olsa yeni depremler olabilir” ifadelerini kullandı.

Bölge Halkına Deprem Uyarısı!

Bölge halkına uyarıda da bulunan Tüysüz, “Depremler biraz uzun sürebilir. Birkaç gün veya hafta sürebilir. Küçük artçılar olacaktır bu depremin arkasından. Ondan sonra da sönümlenip gidecektir” dedi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et