Depremde Ölü Sayısı 6’ya Yükseldi!

Depremde Ölü Sayısı Artıyor!

Elazığ’da akşam saatlerinde yaşanan depremler korku yarattı. Bölgenin tamamında hissedilen depremlerde ilk belirlemelere göre 6 kişi yaşamını yitirdi.

Elazığ 4 Kişi Öldü
Elazığ 4 Kişi Öldü

Elazığ’ın Sivrice ilçesinde akşam saat 20.55’te bir deprem meydana geldi. Kandilli Rasathanesi depremin büyüklüğünün 6.5 olduğunu açıkladı. Yerin 6,75 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Kilis’ten Samsun’a birçok ilde hissedildi. Öte yandan 21.08’de 5.4, 21.17’de ise 5.1 şiddetinde artçı sarsıntılar meydana geldi. Gece boyunca artçı sarsıntıların yaşandığı kentte yurttaşlar evlerini terk ederek parklara ve boş arazilere akın attı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Can kaybının fazla olmamasını diliyoruz. Şu ana kadar toplam sayının Elazığ’da 2, Malatya’da 2 olduğunu ifade ediyorum” açıklamasında bulundu. AFAD Başkanı Güllüoğlu, “Ekiplerimiz saha çalışmalarına başladı, Gelişmeler takip ediliyor” açıklamasında bulundu.Cumhurbaşkanlığı sözcüsü İbrahim Kalın, depremin ardından, tüm kurumların seferber edildiğini belirtti.

En Az 100 Ev Yıkıldı

Yaşanan depremin ardından açıklama yapan Malatya’nın Pütürge Belediye Başkanı Mikail Sülük, “100’den fazla ev yıkıldı. Bölgemizde çadırlar kurmaya çalışıyoruz” dedi.

AFAD’tan Açıklama

AFAD Başkanı Dr. Mehmet Güllüoğlu, katıldığı bir televizyon programında, deprem bölgesinde iletişimde bir sorun bulunmadığını kaydetti. Güllüğolu, “Şu an için ekiplerimiz de bölgedeki belediye başkanlarımızla, valilerimizle, iletişimimiz devam ediyor. Ekiplerimiz saha taramasına başladılar. Yıkım var mı, enkaz altında kimse var mı, bunun araştırmasını yapıyorlar” dedi. Depremin geniş bir coğrafyada hissedildiğini belirten Güllüoğlu, “Sivrice ve civarındaki ilçelerde hissedildi. Şu an çalışmalarımız devam ediyor. Biz de yakından takip ediyoruz” ifadelerini kullandı. 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et