Deniz Çakır Kimdir ?

Deniz Çakır Kimdir?

Cüneyt Özdemir ile adı aşk dedikodularına karışan oyuncu Deniz Çakır, 31 Aralık 1981 tarihinde Ankara’da dünyaya geldi. Ayrancı Süper Lisesi’nde okudu. Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Bu dönemde sık-sık tiyatro oyunlarına giden Çakır, bir gün yine bir oyunda Zeynep Eronat’ın performansından çok etkilendi ve böyle oyuncu olmaya karar verdi. Deniz Çakır Kimdir?

https://foto.haberler.com/haber/2018/08/08/deniz-cakir-kimdir-11126513_8717_m.jpg

İLK TELEVİZYON DENEYİMİ ”KADIN İSTERSE”

Küçükken taklit yapmayı seven ve en çok da Emel Sayın’ı taklit eden oyuncunun hocalarından biri de Cihan Ünal’dı. Mezun olduktan sonra İstanbul’a yerleşti. Konservatuvardan mezun olmadan önce Ankara Radyosu’nda, radyo tiyatrosu yaptı ve radyo reklamı seslendirdi. Ardından, Birol Güven’in yeni dizisi ”Kadın İsterse” dizisinde Deniz Çakır yardımcı oyuncu olarak yer aldı ve ”Alev” rolüyle ilk televizyon deneyimini edindi. Dizinin reytingiyle büyük kitlelere hitap etmeyi başardı.

”YAPRAK DÖKÜMÜ” KARİYERİNDE DÖNÜM NOKTASI OLDU

Deniz Çakır en büyük çıkışını Reşat Nuri Güntekin’in aynı adlı romanından günümüze uyarlanan” Yaprak Dökümü” dizisiyle yaptı. Dizi sayesinde tecrübesi ve popülaritesi artan Deniz Çakır, dizide en önemli karakterlerden biri olan ”Ferhunde” rolüyle dikkat toplamayı başardı. Dizideki oyunculuğu kendisine 2010 senesinde ilk kez takdim edilen İsmail Cem Televizyon Ödülleri’nde ”En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu – Dram Ödülü” kazandırdı. Çakır, bu sayede diğer ülkelerde de başta Bulgaristan ve Azerbaycan olmak üzere hayranlar kitlesi kazandı. Bu sıralarda İstanbul Devlet Tiyatrosunda “Uyarca” isimli oyunda yer aldı. Deniz Çakır dizideki oyuncular arasında özellikle Halil Ergün ile yakın bir arkadaşlık kurdu.

https://foto.haberler.com/haber/2018/08/08/deniz-cakir-kimdir-11126513_6130_m.jpg

AFİFE JALE ÖDÜLLERİNE ADAYLIKLA ONURLANDIRILDI

Çakır, 2009 senesinde ”Aşk Sözleri” isimli bazı William Shakespeare oyunlarının karışımı olan bir tiyatro oyununda yer aldı. Oyundaki performansıyla Afife Jale Ödülleri’nde bir adaylıkla onurlandırıldı. Oyuncu bunun dışında seslendirmeler de yapmaktadır.

”YA SONRA” ŞARKISI ÇOK POPÜLER OLDU

Çakır, Özcan Deniz’in ”Ya Sonra” filminde ”Didem” karakteri ile sinemada 3. başrolü üstlendi. ”Ya Sonra” şarkısını seslendirerek, herkesi şaşırtan oyuncunun da etkisiyle parça yılın en çok tıklanan soundtrack müziği oldu.

”EŞKIYA DÜNYAYA HÜKÜMDAR OLMAZ” DA OYNUYOR

Eylül 2011 tarihinde başlayan ”İffet” adlı dizide yer aldı. Daha Sonra 2013 yılı Ocak ayının ilk haftasında ”Şah Sultan” rolüyle ”Muhteşem Yüzyıl” dizisinin kadrosuna katıldı. 2015’de yayın hayatına giren ve hala devam eden ”Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisinde ”Meryem Çakırbeyli” karakteriyle başrol oynamaktadır.

https://foto.haberler.com/haber/2018/08/08/deniz-cakir-kimdir-11126513_1523_m.jpg

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et