Demirtaş: Suç Duyurusunda Bulunacağız

Selahattin Demirtaş, verilen hapis cezalarına ilişkin mahkeme heyeti üyeleri hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş sosyal medya hesabı üzerinden 4 yıl 8 ay hapis cezasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Çözüm sürecindeki 2013 Nevruz’un yaptığı konuşmalar nedeniyle HDP Eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ‘a 4 yıl 8 ay, HDP eski milletvekili Sırrı Süreyya Önder’e 3 yıl 6 ay hapis cezası verilmişti.

Hem HSK’ye hem de Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunacakların açıklayan Demirtaş, “Yasa dışı ve hukuka aykırı bir sözde yargılama sonucunda bizi cezalandırdıklarını zanneden mahkeme heyeti üyeleri hakkında hem HSK’ye hem de Cumhuriyet Savcılığına, ‘yargı yetkisini ve görevini kötüye kullanmaktan’ suç duyurusunda bulunacağız” dedi.

Demirtaş’ın açıklamaları şöyle:

“Yasa dışı ve hukuka aykırı bir sözde yargılama sonucunda bizi cezalandırdıklarını zanneden mahkeme heyeti üyeleri hakkında hem HSK’ye hem de Cumhuriyet Savcılığına, ‘yargı yetkisini ve görevini kötüye kullanmaktan’ suç duyurusunda bulunacağız.

Etkili bir soruşturma, bugün itibarıyla yapılmayabilir ama bir gün hukuk işlemeye başladığında bunlar da, bunları yönlendiren siyasiler de yargı önünde hesap vereceklerdir.

Hukuk mücadelemiz kesintisiz devam edecek, bu defter öyle kolay kapanmayacaktır. ‘Ben yaptım oldu. Bitti’ diyenler hep yanıldılar, yine yanılacaklar.”

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et