Davutoğlu,İçişleri Bakanı Soylu ile AYM Başkanı Zühtü Arslan arasında yaşanan kavgaya ilişkin konuştu

Ahmet Davutoğlu, Süleyman Soylu’nun AYM Başkanı Zühtü Arslan’la neden kavga ettiğini anlattı

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile AYM Başkanı Zühtü Arslan arasında yaşanan kavgaya ilişkin konuştu. Ahmet Davutoğlu; Süleyman Soylu’nun AYM Başkanı Zühtü Arslan ile olan kavgasının nedenini de kendince açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan arasında yaşanan tartışma Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’nun da gündemindeydi. 

Davutoğlu partisinin Adıyaman 1’nci Olağan Kongresi’nde konuştu. 

Karar’ın aktardığına göre Davutoğlu şunları söyledi: 

Milletin dünyasında ekmek derdi var, adalet derdi var. İktidarın dünyasında hak arama, adalet gözetme derdi yok. Onlar ne derse adalet de hukuk da o oluyor.

YERLİ VE MİLLİ VURGUSU

İktidarla vatandaşın birleştiği tek yer kaldı kardeşlerim. İktidar da ailesinin derdine düşmüş durumda vatandaş da. İktidardakiler ailelerini nasıl daha zengin ederim derdinde, millet ailesinin karnını nasıl doyuracağının derdinde. Türk Lirası’nı herkesin “Aman bulaşmayayım” dediği hale getiren, kredi notumuzu 25 yıl önceki seviyenin altına düşürenler “yerli ve milli”, bu politikalarla “Türkiye’yi dönüşü olmayan bir yere sürüklüyorsunuz yapmayın” diyenler “Battık bittik lobisi” öyle mi?

“FELAKETE YOL AÇIYOR”

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi her Allah’ın günü başka bir felakete yol açıyor. Her gün akıl almaz insan hakları ihlalleri ortalığa saçılıyor. Bir gün işkence haberleri, diğer gün kaybolan vatandaşlar…

“AYM NE YAPSA MUTLU OLURSUNUZ”

İçişleri Bakanı, Anayasa Mahkemesi ile tartışmaya giremez. Eğer girerse bunun ismi tartışma, atışma veya didişme olmaz. Bunun ismi buz gibi devlet krizi, hükümet krizi, demokrasi krizi olur! Ne istiyorsunuz? Ne yapsın AYM? Ne yaparsa mutlu olursunuz?

“NİÇİN AYM’YE SALDIRIYORLAR BİLİYOR MUSUNUZ”

Niçin Anayasa Mahkemesi’ne saldırıyorlar biliyor musunuz? Tamamen keyfi, denetlenmeyen, gayr-i hukuki bir yönetim istiyorlar. Ellerindeki güç yetmiyor bir türlü. Buna o kadar alıştılar ki, AYM’nin arada sırada yaptığı hukuk hatırlatmasına tahammül edemiyorlar.”

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et