Danıştay Başkanı Belli Oldu

Skandal kararlarda imzası olan isim Danıştay Başkanlığı’na seçildi!

2017 Anayasa Referandumu’nda ‘mühürsüz oyların geçerli sayılması’ yönünde, 31 mart yerel seçimleri ardından ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi seçimlerinin iptali yönünde oy kullanan YSK üyesi Zeki Yiğit, Danıştay Başkanlığı’na seçildi

HABER MERKEZİ

Danıştay Başkanlığına, görev süresi dolan Zerrin Güngör’ün yerine 8. Daire Üyesi Zeki Yiğit seçildi.

Yaş haddinden 20 Mart’ta emekli olan Danıştay Başkanı Zerrin Güngör’ün yerine Başkanlık için Danıştay Genel Kurulunca dün yapılan seçimden sonuç alınamayınca oylamalara bugün devam edildi.

Seçimde, 3. Daire Başkanı Mehmet Ali Samur, 10. Daire Üyesi Nizamettin Kalaman, 8. Daire Üyesi Zeki Yiğit, 5. Daire Başkanı Fethi Aslan ve 4. Daire Başkanı Enver Kaya yarıştı.

Seçim sonunda, 65 oy alan Zeki Yiğit, Danıştay’ın yeni başkanı oldu.

SKANDAL KARARLAR

Zeki Yiğit, başkanlık sisteminin oylandığı 2017 yılındaki Anayasa Referandumu’nda alınan ‘mühürsüz oy pusulalarının geçerli sayılması’ kararında lehte oy kullanan YSK üyeleri arasındaydı. Yiğit ayrıca geçen yıl yapılan yerel seçimlerin ardından da İstanbul seçimlerinin iptali yönünde oy kullanmıştı.

YSK Başkanı Sadi Güven ile üyeler Kürşat Hamurcu, Yunus Aykın ve Cengiz Topaktaş’ın muhalif kaldığı iptal kararı, Başkanvekili Erhan Çiftçi, üyeler Muharrem Akkaya, İlhan Hanağası, Faruk Kaymak, Refik Eğri, Nakiddin Buğday ve Zeki Yiğit’in kabul oylarıyla alınmıştı.

2011’de Danıştay’a, 2013’te YSK’ye seçilen Zeki Yiğit’in görev süresi, YSK Başkanı Sadi Güven’le birlikte, geçen Ocak ayında dolmuştu.

ZEKİ YİĞİT KİMDİR?

Zeki Yiğit, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1987 yılında mezun olmuştur. 1988 yılında hakim adayı olarak göreve başlamış, çeşitli ilçelerde hakimlik ve savcılık yaptıktan sonra Adalet Bakanlığı’nda görev alarak sırasıyla Adalet Müfettişliği, Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdür Yardımcılığı ve Müsteşar Yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. 2011 yılında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından Danıştay üyeliğine seçilmiştir. Evli ve dört çocukludur.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et