Cumhurbaşkanı Erdoğan,İzmir Depremiyle İlgili Açıklamalarda Bulundu

Erdoğan: ”Depremde 12 can kaybı 438 yaralı var” 

İzmir’deki şiddetli depremle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Depremde 12 can kaybı 438 yaralı var” dedi

Beşiktaş’ta bir otelde düzenlenen törene Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Direktörü Hans Kluge ile konuk sağlık bakanları katıldı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan programdaki konuşmasında, “İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen 6.6 büyüklüğündeki depreme maruz kalan İzmir’e ve çevre şehirlerde yaşayanlara geçmiş olsun dileklerimiz iletiyorum. Vefat sayımız 12 idi, yaralı sayımızı 438 idi ve bunlar içerisinde 5 vatandaşımız ameliyatta 8 olan vatandaşımız yoğun bakımdaydı. 

17 binada arama çalışmalarımız devam ediyor. Devletimiz, bakan arkadaşlarımız, tüm kurumlarıyla deprem anından itibaren yıkıntı altında kalan vatandaşlarımızı kurtarmak için harekete geçmiştir. AFAD, sağlık birimlerimiz ve diğer ilgili kamu personeli canla başla görevini yapıyor. Bakanlarımız koordinasyonu sağlamak için İzmir’e ulaşmıştır. Henüz evlerine giremeyen vatandaşlarımıza gereken desteği sağlıyoruz. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına gereken kaynak hemen aktarılmıştır” dedi. 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et