Cumhurbaşkanı Erdoğan; Yürekleri Yetse İstfa Etsin Diyecekler

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yürekleri yetse istifa etsin diyecekler!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan flaş Boğaziçi açıklaması geldi. Erdoğan, “Bundan önce de Boğaziçi’ne iki rektör atadım. Önüme gelen dokuz adaydan biri olan Melih Bey’in atamasını ben yaptım. Yürekleri yetse Cumhurbaşkanı da istifa etsin diyecekler.” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi’ndeki olaylara ilişkin “Bunun öğrencilerimizle yakından uzaktan alakası yok” dedi. Erdoğan, “YÖK’ün yetki alanı var ve bu ülkenin cumhurbaşkanının yetkileri var. Bundan önce ben iki tane rektör atadım. Onların atamasını da yine ben yapmıştım. YÖK teklifini yapmıştır, ben de onadım. Bunları ben yaptım. Şimdi Melih bey ile ilgili de 9 tane aday önüme geldi. Ve bu 9 adaydan bir tanesi olan Melih beyi yine aynı şekilde ben atamasını yaptım” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ve kendisini oraya atamaktan dolayı da bazı TV kanalları çıkmışlar, “istifa etmelidir” Yürekleri yetse Cumhurbaşkanı da istifa etmelidir diyecekler” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

Bu ara malum bu Türkiye’nin yepyeni bir Anayasa’ya ihtiyacının olduğu bir dönemde, bizim de gündeme taşıdığımız bir konuydu.

Bu konuyla ilgili olarak Cumhur İttifakı’mızın diğer müttefiki konumunda sayın Bahçeli de düşüncelerini zaten açıkladı.

Yepyeni bir Anayasa’ya ihtiyacımız olduğunu kendileri de söylemişlerdi. Bu konu üzerinde görüş alış verişinde bulunduk. Seçim kanunu, siyasi partiler kanunuyla ilgili neler yapabiliriz bunların üstünde durma fırsatı bulduk.

Ülkemizde malum son zamanlardaki sorunlarla ilgili bu konuları görüşme şansımız oldu.

BOĞAZİÇİ’NDEKİ OLAYLARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Şunu çok açık net söylemeliyim. Sizler zaten tespit etmiş durumdasınız. Şu anda Boğaziçi Üniversitesi’ndeki olayları oradaki öğrencilerimizin olayı olarak tanımlamak, o şekilde kabul etmek mümkün değil.

“ÖĞRENCİLERİMİZLE YAKINDAN UZAKTAN ALAKASI YOK”

Bunun öğrencilerimizle yakından uzaktan alakası yok.

Bu işin başını hem siyasetin bir boyutu çekiyor, ki dün akşam işte görüyorsunuz dağdan beslenenlerin yani HDP’nin Kadıköy’de yapmış olduğu çağrı ve oradaki gösteriler bunun çok açık net ifadesidir.

Aynı şekilde ana muhalefetin başının bu işte üstlendiği görev ortadadır.

Tüm bunlarla beraber ortak hareket ettikleri akademisyenler de bu işin içinde yer alıyor.

“BUNDAN ÖNCE BEN İKİ TANE REKTÖR ATADIM”

Şunu da söyleyeyim. Akademisyenlerin içerisinde bu işe teşne olanlar da var.

Bir defa bir çoğu maalesef hala şunu öğrenememişler. Bu ülke hukuk devletidir. YÖK’ün yetki alanı var ve bu ülkenin cumhurbaşkanının yetkileri var. Bundan önce ben iki tane rektör atadım. Onların atamasını da yine ben yapmıştım. YÖK teklifini yapmıştır, ben de onadım. Bunları ben yaptım.

Şimdi Melih bey ile ilgili de 9 tane aday önüme geldi. Ve bu 9 adaydan bir tanesi olan Melih beyi yine aynı şekilde ben atamasını yaptım.

“YÜREKLERİ YETSE CUMHURBAŞKANI DA İSTİFA ETMELİDİR DİYECEKLER”

Peki Melih bey kimdir, nedir diye baktığımız zaman; Melih bey iki farklı üniversitede rektörlük yapmış bir insan. ODTÜ’den gelme, Boğaziçi ile ilişkileri olan bir insan. Ve alanında başarılı olan bir arkadaş. Ve kendisini oraya atamaktan dolayı da bazı TV kanalları çıkmışlar, “istifa etmelidir” Yürekleri yetse Cumhurbaşkanı da istifa etmelidir diyecekler.

Osman Kavala denilen kişinin karısı da yine aynı şekilde Boğaziçi’nde bu provokatörlerin yanında yer alan bir kadındır.

ABD’YE TEPKİ

Biz ülkemizi, nadide üniversitemizi, bunlara alın istediğiniz gibi karıştırın mı diyeceğiz? Amerika ve AB ne diyorlar? “Biz Boğaziçi’nde olanları kınıyoruz” Amerika’ya ben şunu söylerim, şurada seçim öncesinde Amerika’daki olaylardan demokrasi adına hiç utanç duymuyor musunuz? Oradaki olaylarda herkes birbirini nasıl tehdit etti, ırkçılıkta tavan yaptınız. Zenci vatandaşlarınızı, orada polisler nasıl yere yatırıp öldürdüler? Nasıl izah edeceksiniz?

Macron sesleniyor AB’den… Ya Macron sen önce sarı yelekliler meselesini hallet.

“BU İŞİ BİR DAHA GEZİ OLAYLARIYLA  AYNI YERE GETİREMEYECEKLER”

Bu işi bir daha Gezi olaylarıyla aynı yere getiremeyecekler. Onun için de bütün emniyet teşkilatımız her türlü adımını kararlılıkla atıyor. Dün biz mesela YÖK – Anadolu işbirliği olarak külliyede oturum yaptık. 76 üniversite ile ben bu görevi aldım devraldığımda. Şu anda 207 üniversite var. Bakınız karıştıra karıştıra sadece Boğaziçi Üniversitesi’ni karıştırdılar. Fakat Boğaziçi üniversitesi geriye düşüyor. Melih bey, burayı yeniden ayağa kaldırmak için gelen bir arkadaşımız.

Siz kalkıp da rektörün odasını işgal etmeye yeltenirseniz ona da hoş geldiniz demezler.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et