Çocuklar İnternet Üzerinden Satılıyor Mu? Açıklanamayanlar…

Dünya ve Türkiye çocukların internet üzerinden şifreli bir biçimde farklı ürün ve kategorilerde satıldığı iddiasıyla çalkanıyor. Büyük e-ticaret siteleri ise bu iddialara cevap verirken sadece sistemsel hata veya da ürün fiyatlarını kendilerinin belirlemediğini söylüyor. Peki gerçek ne?

çocuk istismarı

İnternet üzerinden çocuk satışı yapıldığı iddiası ABD başta olmak üzere Türkiye dahil birçok ülkede gündeme oturdu. Halı, dolap, oyuncak, ayakkabı her kategoride şüphelenilen durumla ilgili benzer ilanlara rastlanırken, insanlar bir yandan da acaba fazla mı paranoya yapıyoruz diye düşünüyor. Şirketler yapılan açıklamalarda ürün fiyatlarını kendilerinin belirlemediklerini ve sistemsel hatalar olduğunu söylese de toplum bu konuda tatmin olmuş değil. Özellikle de alakasız kategorilerde örneğin halı gibi bir kategoride beden özelliklerinin olması gibi.

Spekülasyon Mu? Gerçek Mi?

İnsanlar merakla hala bu konuyu konuşurken bir kesim bunun spekülasyon olduğunu düşünüyor. Bir kesim ise bunun gerçek olabileceği üzerinde duruyor. Yıllardır TV ekranlarında en çok izlenen programlardan birinin sunucusu olan Müge Anlı ve konu ile ilgili uzmanlardan Prof. Dr. Mehmet Şevki Sözen ile Prof.Dr. Arif verimli böyle bir şeyin olabileceğine dikkat çekti. Müge Anlı ise bebek satışına daha önce burada bile şahit olduk dedi. Gerçeği araştıran insanların ise cevap bulmadığı sorular var. Öncelikle fiyatların neden bu kadar yüksek olduğu… firmalar bu konu ile ilgili hata derken, bir yandan öne çıkmak için yapıldığı savunuluyor. İkinci olan ise ürünlerin adlandırılması… ürünlerin isimlerinin çocuk isimleri olması oldukça dikkat çekiyor. Bu iddiaya ise firmaların cevabı ürünlerin kendileri tarafından girilmediği. Fakat en büyük şüphe ise burada devreye giriyor… çünkü bu ilanların hepsi kaldırıldı. Eğer böyle bir durum yoksa neden birden bire bu ilanlar fiyatı düzeltilmek yerine tamamen kaldırıldı. Son olarak ürünerin satışı yapılmadığı söylense de çoğu ürünün tükendiği görülüyor.

Yorumlara Bir Açıklama Gelmedi!

Çocuk satışı ile ilgili iddialar araştırılırken ürünlere yapılan yorumlarda gündeme geldi. Anlam verilemeyen isim ve cümleler ile yazılan yorumlarda garip ifadeler de dikkat çekti. Örneğin 53 bin liraya satılan bu ampülün altında yer alan yorum ise şöyle;

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et