Çin Liderinden Savaşa Hazır Olmalıyız Çıkışı!

ABD ve Çin Arasında Gerilim Artıyor!

ABD ve Çin arasında ki gerilim giderek artıyor. Washington-Pekin yönetimleri arasında karşılıklı sert açıklamalar art arda geliyor. Çin Devlet Başkanı Şi Cinping, “Salgını kontrol altına alma çabaları normale döndüğünde, savaşa hazırlıklı olmalıyız” dedi. Öte yandan Çin Savunma Sanayisine aktardığı bütçeyi yüzde 6 arttırdı.

ABD ve Çin Arasında Gerilim
ABD ve Çin Arasında Gerilim

Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü dünya genelinde bir krize dönüşürken, 350 binden fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açtı. Aralık 2019’da başlayan salgın, Çin’i dünya ülkelerinin gözünde hedef tahtası haline getirdi. ABD’nin başını çektiği ülkeler, Çin’i gerekli önlemleri almayarak salgının yayılmasına sebebiyet vermekle suçlarken, Devlet Başkanı Şi Cinping’in Dünya Sağlık Örgütü’nü tehdit ettiği öne sürülmüştü.

Çin lideri Şi Cinping, corona süreci ve sonrasıyla ilgili kritik açıklamalarda bulundu. The Times’ın haberine göre Washington ve Pekin arasında artan tansiyona dikkat çeken Şi Cinping, yüksek risk içeren bir döneme girdiklerini söyledi.

“Normale Döndüğünde Savaşa Hazırlıklı Olmalıyız”

Çin Devlet Başkanı, “Salgını kontrol altına alma çabaları normale döndüğünde, savaşa hazırlıklı olmak için kendimizi eğitmenin yolunu bulmamız gerek. Ordumuzun silahlı mücadele ve askeri operasyonlardaki kapasitelerini geliştirmeli, bu kapsamda tatbikatlar yapmalıyız” dedi.

Çin Savunma Bütçesini Yüzde 6.6 Arttırdı

Savunma Bakanı Wei Fenghe ise, ABD’nin salgının başından bu yana kendilerine yönelik baskıcı bir tutum izlediğini belirterek, “Savaşçı ruhumuzu güçlendirmeliyiz” ifadelerini kullandı

Fenghe’nin verdiği bilgilere göre Çin’in savunma bütçesini bu yıl yüzde 6.6 oranında artırarak 178 milyar dolara çıkarması bekleniyor.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et