Çin Atatürk’ün Hatrına Türkiye’ye 2 Milyon Koronavirüs Kiti Gönderdi!

Çin’in Gönderdiği Koronavirüs Kitleri ve Atatürk Ilişkisi Nedir?

Türkiye Koronavirüs ile her geçen gün bir sınav atlatırken, Çin’den 2 milyon Koronavirüs tanı kiti geleceği açıklandı. Bu kitlerin Atatürk’ün kurduğu Refik Saydam Hıfzısıhha enstitüsünün 1940 yılında Çin’de ortaya çıkan kolera salgınında ürettiği aşı ile atlatıldığı göz önüne alınarak ücretsiz gönderildiği iddia edildi.

Refik Saydam Hıfzısıhha, Atatürk, Çin’den Koronavirüs Kiti

“Çin Koronavirüs Kitlerini Ücretsiz Gönderdi “

Türkiye’ye verilen koronavirüs hızlı tanı kitlerinden Çin hükümetinin herhangi bir ücret talep etmediği iddia edildi. Çin hükümetinin kitlerde ücret talep etmeme nedeni ise, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu Refik Saydam Hıfzısıhha akademisinde üretilip kolera salgını için geçmiş dönemde Çin’e gönderilen aşılar nedeniyle olduğu belirtildi

Sosyal Medya Yer Buldu

Sosyal medyanında gündeminde bu paylaşımcılar “Çin hükümetinin, Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, Refik Saydam Hıfzısıhha Akademisi’nin 1940 yılında kolera salgını için Çin’e gönderilen aşılardan para talep etmediği”  şeklinde paylaşıldı.

Sağlık Bakanı Açıklama Yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tanı kitlerinin devreye alınacağını söyleyerek şu ifadeleri kullandı. Koca, “Şimdiye kadar 10 bin test yaptık. Yarın itibariyle hızlı tanı kiti devreye girmiş olacak. Hedef günlük 10-15 bin test” ifadelerini kullanmıştı.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et