Cilt Bakımı İle İlgili 5 Temel Bilgi Hangileridir?

Cilt bakımınızı doğru bir şekilde yapmak ve en iyi sonuçlara ulaşmak için sahip olmanız gereken 5 temel bilgi…!

Cilt tipini tanımak

Cilt bakımı basamaklarından en önemlisi cildinizi tanımanızdır. Cilt bakımınızın sizin için faydalı olmasını istiyorsanız cilt tipinize uygun ürünler kullanmak, cilt bakım rutininiz oluşturmanın en önemli adımı…!

Cildinizi temizlemek

Cilt tipiniz ne olursa olsun en temelde yapılan adımlar temizlemek, nemlendirmek ve korumak. Nemlendirme ve koruma konusunda herkes yeterince bilgi sahibi ama cildi temizlemek nedense daha az önemli bir adım olarak görülüyor. Halbuki doğru bir temizleyici ile cildi arındırmak, cildimizin nefes alabilmesi ve kendini yenileyebilmesi için çok önemli. Ayrıca cilt tipinize uygun bir temizleyici ile cildinizin nem ihtiyacını da dengelebilirsiniz.

Diğer bir önemli konu da makyaj ile uyumamak! Cilt kendini geceleri yenilediği için temiz bir cilt ile uyumak, sivilceleri ve cilt lekelenmelerini önlüyor…!

Nem maskesi

Özellikle yağlı ve karma ciltliler ciltlerinin yeterince nemli olduğunu düşünürler, bu nedenle nem maskeleri gibi nemlendirmeye destek ürünler kullanmak istemezler. Oysaki cilt nemsiz kaldığı zaman daha çok yağ salgılar. Bu nedenle cildin nemini alıp götürecek ağır temizleyiciler yerine cildi iyi temizleyecek ama kurutmayacak temizleyiciler kullanmak çok daha uygundur…!

Tonik

Tonik, makyaj temizliğinin ardından yüzünüzde kalan en son artıkları da tamamen temizleyebilen önemli bir madde. Dolayısıyla makyaj temizliğiniz bittikten sonra tonik uygulamasını da yaparak zararlı maddeleri yüzünüzden uzaklaştırmalısınız. Bunu gerçekleştirebilmek için tek yapmanız gereken toniğinizi bir yüz temizleme pamuğuna sıkmak ve daha sonra yüzünüzün üzerinde hafifçe gezdirmek. Bastırmadan ve sadece yüzünüzde gezdirerek yaptığınız bu temizliğin ardından pamukta o kadar çok artık göreceksiniz ki, toniğin doğru bir karar olduğunu anlayacaksınız.

Toniğin cildi sıkılaştırıcı etkisi de makyajsız olduğunuz zamanlarda gözeneklerinizin kirlerle dolmasına engel olacaktır..!

 

Doğru zaman

Cilt tipinize göre, hem kullandığınız ürünler, uygulama yolları, şekilleri hem de uygulamanın sıklığı değişebilir. Evde yapabileceğiniz günlük, haftalık veya belirli süre aralıklarıyla kendinize cilt bakım programı belirleyebilirsiniz. Belirlediğiniz bu programı sadık kalarak da cildinizdeki farkı görebilirsiniz. Duş aldıktan sonra gözenekleriniz açılır ve yaptığınız bakımın etkisi daha verimli olur…!

 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et