Cildi Kışa Hazırlamanın Püf Noktaları!

Cildinizi Kışa Hazırlayın. Kış Aylarında Cildimizi Nasıl Koruruz?

Kış aylarında cildin ekstra bakıma ihtiyaç duyduğunu belirten uzmanlara göre, sonbahar ayları cilt bakımı ve kışa hazırlamak için en uygun zamanlar.

Cilt Koruma

Soğuk hava cildin dış katmanını etkileyerek daha kalın ve kırılgan hale getiriyor. Kış ayı boyunca ciltte yağ salgısı azalıyor, soğuk ve kuru hava cildin kurumasına sebep oluyor. Ciltte kuruluk, gerilme ve ince kılcal damarlarda genişlemeler sebebiyle oluşan kızarıklıkla birlikte cildin nem dengesi bozuluyor. Kuru cilt ayrıca başta egzema olmak üzere bazı cilt hastalıklarının da tetiklenmesine yol açıyor.

Cilt Bakımı

“Soğuk hava ve düşük ultraviyole oranı cilt bakımı uygulamalarının en iyi arkadaşıdır” diyen Dermatoloji Uzmanı Dr. Zahide Eriş Eken, sonbaharla birlikte ciltte meydana gelen değişiklikleri şöyle anlatıyor: 

1- Cildinizde kuruluk başlayabilir, yüz, dudaklar, vücut, kol ve bacaklar kurur.

2- Yüzde ve omuzlarda çillenme ve güneş lekelerinde artış olabilir.

3- Kaz ayakları güneş ışınlarının etkisiyle belirginleşmiş olabilir.

4- Açık ayakkabı ve sandaletlerle ayaklarınız bakımsız kalmış ve ayak derinizde kurumalar soyulmalar başlamış olabilir.

5-Saçlarınız havuz, deniz ve güneşin etkisiyle kurumuş ve bakımsız kalmış olabilir.

Sonbaharda görülen bu cilt sorunlarında öncelikle nem dengesini sağlamak için bol su içmek gerektiğini vurgulayan Dermatoloji Uzmanı, yapılacak diğer uygulamalar hakkında ise şunları söylüyor:

“Yüz ve vücuda uygun nemlendiricilerle vücudun nem dengesi sağlanabilir. Yüz ve vücutta çok kuru ciltler için yağlı kremler, yağlı ve akneye meyilli ciltlerde ise su bazlı kremler tercih edilmelidir. Bacaklar ve kollar daha kurumaya meyilli bölgeler olduğu için bu bölgelerde yağlı kremler tercih edilmelidir. Nemlendirici kremler tercihe göre genellikle gliserin, vazelin, üre, laktik asit ve hyaluronik asit içerirler. Bu nemlendiriciler kuruluğu önlemek için soğuk havalarda sıklıkla ve tercihen banyo sonrası nemli cilde sürülmelidir.

Cilt yüzeyindeki kılcal damar ve kızarıklıkların ise lazerle tedavisi için kış ayları yine en uygun aylardır. Bu damarlanmalar ve kızarıklıklar uygun lazerle birkaç seansta silinebilir.

Saç Koruma

Saçlarınızı İhmal Etmeyin

Güneş ışığı, tuzlu deniz suyu ve klorlu havuz suları ile yıpranan ve hasarlanan saçlar soğuk ve kuru havaların da etkisiyle cildimiz gibi kurur ve kabalaşır. Kuruyan saçlarda saç gövdesi hasarlanır ve saçlar kabarıklaşır, taranamaz ve dökülmeler başlar. Yazın yıpranan saçları soğuk ve kuru havaya hazırlamak için nem dengesini sağlamak gereklidir. Saç kremleri ve nemlendirici saç maskeleri uygulanabilir. Badem yağı doğal ve saç için etkili bir nem kaynağıdır.

Ayrıca saç dökülmelerine hızlı etki sağlamak için saç PRP işlemleri ve saç için etkili bir vitamin olan biotin de içeren vitamin kokteylleri saça uygulanabilir. Bu uygulamalar kişinin saç dökülme ve saç sağlığının durumuna göre kişiye özel seanslar şeklinde uzman doktorlar tarafından belirlenerek yapılır.

Kaynak: NTV

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et