Çikolata Kistinin 8 Belirtisi

Çikolata kisti iyi huylu olmasına rağmen ciddi sağlık sorunlarına sebep açabiliyor tatlışlar. Sebep olduğu şikayetler yüzünden de mutlaka tedaviye başlamamız ve dikkatli olmamız gereken bir durum.

Peki çikolata kistinin dikkat etmemiz gereken 8 belirtisi ne?

Kronik yorgunluk: Hepimiz bazen kendimizi yorgun hissedebiliriz. Yorgun olmamız da çikolata kistine sahip olduğumuz anlamına gelmeyebilir elbette ama çikolata kisti kronik ve asla geçmeyen bir yorgunluk haline sebep oluyor. Geçmeyen yorgunluğunuz varsa, dinlenmenize rağmen hala yorgun hissediyorsanız mutlaka bir uzmana başvurup altta yatan sebebi öğrenmeniz gerekiyor tatlımlar. Böyle şeyleri asla ihmal etmemiz gerekiyor!

Bel, sırt, karın, kasık ağrısı: Çikolata kistinin bir diğer sevimsiz belirtisi ise bel ve sırt ağrıları. Geçmeyen bel, sırt, kasık ağrınız varsa mutlaka bir uzmana başvurmalısınız. Bu ağrılar da çikolayta kistinden kaynaklı olabiliyor çünkü tatlım.

Tuvalete çıkamamak: Çikolata kisti bazı durumlarda bağırsakları daraltabiliyor. Bu durumda da tuvalette inanılmaz bir ağrı söz konusu oluyor. İdrara çıkarken zorlanma ya da ağrı meydana gelebiliyor. Bunları asla görmezden gelmeyip, derhal doktorumuza koşuyoruz!

Kısırlık: Kısırlık aslında çikolata kisti belirtisi değil, sonucu olarak ortaya çıkıyor. Tedavinin geciktirildiği durumlarda yumurtalıklarda yapışıklık, tüplerde tıkanıklık meydana gelebiliyor. Bunu önlemenin en kolay ve sağlıklı yolu ise sık sık jinekoloğa kontrollere gitmek.

Ağrılı cinsel ilişki: Ağrılı cinsel ilişkinin pek çok sebebi olabilir. Ama ağrılı cinsel ilişki yaşıyorsanız mutlaka jinekoloğun kapısını çalmanız gerekiyor canlarım.

Şiddetli adet sancısı:  İşte sevimsiz çikolata kisti sorunun en belirgin belirtisi! Ağrı kesicilerle asla dinmeyen şiddetli adet sancısı. Sizi günlük hayatınızdan, okuldan, işten alıkoyacak bir ağrınız varsa bunun normal olmadığını akla getirmenz gerekiyor.

Karında gaz ve şişkinlik: Hastalık, şişkinliğe de yol açıyor maalesef. Yok yere karnınız şişiyorsa, ciddi şişkinlik dışardan da görülebiliyorsa sorumlusu çikolata kisti olabilir.

 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et