Çiftlerin Mutluluklarında Cinsellik Etkili mi?Mutluluğu Artıracak Öneriler!

Cinselliğin mutlulukla bir ilişkisi var mı? İşte çiftlerin mutluluğunu artıracak 10 cinsellik önerisi

İyi bir cinsellik mutluluk için yeterli mi? Mutlu olmak için nasıl bir cinsel hayat gerekiyor? Bu sorular çoğu insanın kafasını kurcalayan sorular. Uzmanlar, mutlu ve sağlıklı bir ilişki için cinselliğin olması gerektiğini savunuyor. Ancak yine de cinsel ilişki sırasında dikkat edilmesi gereken bazı noktalar var. Yrd. Doç. Dr. Rıdvan Üney cinselliğin mutlulukla olan ilişkisini anlattı, çiftlere mutlu bir cinsel hayat için 10 tavsiye verdi.

İyi bir cinsellik mutluluk için yeterli mi?

Cinsellik, insanın doğasında var. Doğal olarak ilişkinin devamı için cinsellik önemli bir kavram. Doyumlu bir cinsellik, doyumlu bir ilişki için vazgeçilmezdir. Ancak sadece iyi bir cinsellik, mutluluk için yeterli değil. Kaçamak ilişkilerde de doyumlu bir cinsellik yaşanabilir. Hatta bu durum beklenin üzerinde de olabilir. Kaçamak ilişkiler mutluluk üretmekten öte, sadece heyecan üreten bir durumdur.

Güven ve yakınlığın sembolü

Mutlu olunmayan partner ilişkilerinde, ilk bozulan durum cinsellik kavramıdır. Cinsellik, esasen yakınlığın doruğudur. Cinselliğin vazgeçilmezi olan çıplaklık ancak güven ilişkisinin olduğu yerde mümkün olur. Cinsel hayatın aktif olması da bu unsurların yani, güven ve yakınlığın devam ettiğini bize göstermektedir.

Çiftlerde cinsel mutluluğu artıracak 10 öneri

1-Her duyduğunuza inanmayın

Etraftan duyduğunuz doğru-yanlış bilgileri cinselliğinin içine koymadan önce mutlaka konuşun. Dünyada her insandan bir tane vardır. Genelde cinsellikle ilgili genel bilgiler olsa da partnerinizin hoşlanıp hoşlanmadığını öğrenin.

2- Birbirinize açık olun

Eğer partnerinize hangi bölgenizden etkilendiğinizi söylemezseniz onun tahmin yapması oldukça zordur.

3- Evde de çekici olun

Birçok çift evde ne giydiklerine, ne de makyajına dikkat eder. Birisini çekici bulmazsanız ya da birisine çekici olmazsanız, cinsellikte sorunlar başlayabilir. Şort, tişört, pijama çok da çekici değildir.

4- Cinsellik hep aynı yerde ve aynı saatte olmak zorunda değil

Cinsellik illa yatak odasında olmak zorunda değildir. Başka alanlarda da, saatlerde de olabilir. Deneyin.

5- Fantezileri denemeye açık olun

Birbirinize fantezilerinizi anlatın. Bu oldukça seksi ve ayartıcı bir durumdur. Bundan kaçınmayın.

6- Mutlaka temizliğe özen gösterin

Temiz olmayan, duş almayan, dişini fırçalamayan birisi çekici değildir.

7- Cinselliği silah olarak kullanmayın

Cinselliği sadece barışma ya da karşısındakine bir şeyi kabul ettirmek için yapmayın. Bazı kişiler bir şeyi elde etmek için cinselliği kullanır. Bu odlukça tehlikelidir. Bir süre sonra, karşı tarafı cinsellikten uzaklaştırır.

8- İlk adımı karşı taraftan beklemeyin

Cinselliğin başlatılmasını karşı taraftan beklemeyin. Bazı çiftlerde cinselliğin başlatılması bir görev gibi birisine verilmiştir. Bu doğru değil! Başlatan taraf bir süre sonra, cinsel olarak istenilip istenilmediğini anlayamaz. Her iki taraf da, cinselliği başlatmalıdır.

9- Alelacele ve özensiz cinsellik yaşamayın

Cinsellik iki tarafın da zevk aldığı bir durumdur. Cinselliğe zaman ayırın. Cinsel ilişkinin süresini uzatın.

10- Mutlaka ön sevişme süresini uzatın

Ön sevişme süresinin uzunluğu, partnerlerin daha fazla zevk almalarını sağlar. Her iki tarafın orgazmını kolaylaştırır.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et