CHP’li Belediye Başkanları Oylarını Arttırdı

CHP’li Başkanlar Oylarını Arttırdı! Zirvede Mansur Yavaş Var

Avrasya Kamuoyu ve Araştırma Şirketi Başkanı Kemal Özkiraz, ‘Covid-19 Pandemisinin Toplumsal/Ekonomik ve Siyasal Etkileri Araştırması’nın sonuçlarını açıkladı. 

CHP'li BaşkanlarI, Tunç Soyer, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu
CHP’li Başkanlar, Tunç Soyer, Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu

Mansur Yavaş Oylarını Arttırdı

Araştırmaya göre 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde yüzde 50,93 oy alarak Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçilen Mansur Yavaş’ın 29 Nisan 2020 tarihi itibariyle oyunu yüzde 58,97’ye yükselttiğini ve büyükşehir belediye başkanları arasında yüzde 8,04’le, oyunu en fazla artıran belediye başkanı olduğunu dile getirdi. 

Mansur Yavaş’ı yüzde 7,05’lik oy artışıyla Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek takip ederken, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ise yüzde 31 Mart 2019’da 48,8 olan oy oranını Yüzde 55,82’ye yükselterek, yüzde 7,01’lik artış sağladığı görüldü. 

Adana ve Aydın’da da Oylar Arttı

Adana’da Zeydan Karalar, oylarında yüzde 5.17’lik artış yaşarken, Aydın’da ise Özlem Çerçioğlu, yüzde 5,01’lik artışla oylarını yüzde 58,95’e çıkartmış durumda. 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et