CHP Sözcüsü Faik Öztrak İktidarı Sert Sözlerle Eleştirdi

CHP Sözcüsü Faik Öztrak’tan iktidara sert sözler…

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenledi. Ekonomideki kötü gidişe ilişkin iktidarı eleştiren Faik Öztrak, “Saray milletin kasasının dibini sıyırdı. Net rezervlerimiz eksi bakiye veriyor. Daha önce hiçbir kriz döneminde böyle bir tabloyla karşılaşmadık” ifadelerini kullandı.

Faik Öztrak, CHP Genel Merkezi’nde MYK gündemiyle ilgili basın toplantısı düzenledi.

Ekonomideki kötü gidişe ilişkin iktidarı eleştiren Faik Öztrak, “Saray milletin kasasının dibini sıyırdı. Net rezervlerimiz eksi bakiye veriyor. Daha önce hiçbir kriz döneminde böyle bir tabloyla karşılaşmadık” ifadelerini kullandı.

Öztrak’ın açıklamalarından satır başları şöyle:

Enflasyon aldı başını gitti. 

Şimdi nihayet esnafın kirasını da devletin üstleneceği anlaşılıyor. Kiraları devlet üstlensin ama bu yeter mi? Hayır. Biz 16 tedbir daha önermişiz. Bunların neredeyse tamamını diğer ülkeler yapmış. Dünyayı yeniden keşfetmeyin, gelin siz de yapın. 

Esnafımızın yanında durmaya ona destek olmaya devam edeceğiz.

Sarayın sırtını döndüğü memleketimizden insan manzaralarına devam edelim. Samsun’da bir vatandaşımız avucuna “aş, iş” yazarak canına kıydı.

Memleketin dört bir yanından açım diye bağırarak hayatına son vermeye çalışan vatandaşlarımızın haberleri geliyor. Millet artık yokluktan cinnet getiriyor. 

Çiftçinin borcunu yapılandırın diyoruz, yapmıyorlar. 

Saray milletin kasasının dibini sıyırdı. Net rezervlerimiz eksi bakiye veriyor. Daha önce hiçbir kriz döneminde böyle bir tabloyla karşılaşmadık.

Sarayın kibirlisi hafta sonunda açılış görünümlü ekran şovunda yine CHP hakkında ağzına geldiği gibi konuştu. “Kasada para kalmadı, şimdi yangından mal kaçırır gibi milletin malı mülkü Katar’a satılıyor” diyoruz, bizi yatırımcı düşmanı ilan ediyor. Sonra da sıkılmadan akıl veriyor.

Size kim inanır? Zamanında biz sizi uyardık. Bizi dikkate almadınız. Kendi düşen ağlamaz. Yatırımcı hukuksuzluktan kaçar, ihaleler hak edene değil yandaşa giderse kaçar, can ve mal güvenliği yoksa kaçar.

Bu ülkede milyonlarca vatandaşı asgari ücrete mahkum ettiler. Salgında çalışanların kıdem tazminatını bile gasp etmeye yeltendiler. 

Ülkeyi yönetemeyen saray, uzunca bir süredir algıyı yönetmeye çalışıyor. 

Sayıları gizleyerek yüzlerce vatandaşımızın ciddiye almamasına hayatını kaybetmesine neden oluyorsunuz. Sağlık Bakanı da Bilim Kurulu da bu gerçeği vatandaştan kaçırma operasyonuna ortak edilmiş durumda. 

Bir nesli kaybediyoruz, tedbir alın diye bağırıyoruz. Tüm dünya okullarını açık tutmanın derdinde, biz ise patinaj yapıp duruyoruz.

Bir mafya bozuntusu özel afla hapisten çıkarılıyor, genel başkanımızın üzerine salınıyor. Açık açık tehdit ediyor, sarayın bekçisi tehdit edene sahip çıkıyor. Savcılar biz şikayetçi olmadan resen harekete geçemediler. Bu soruşturma ne aşamada, bu mafya bozuntusunun ifadesi alındı mı? 

Saray artık yönetme kabiliyetini tamamen yitirmiştir. 

ASGARİ ÜCRET

CHP olarak biz pazarlığın nereden başlaması gerektiğini söyledik. Şu ana kadar hükümetin bu konuda sesini duymadık. Hükümetin ne diyeceğini duymak istiyoruz. Bu hükümet işçiden yana mıdır havuz müteahhitlerinden yana mıdır görmek istiyoruz. 

MHP’NİN “HDP KAPATILMALI” ÇAĞRISI

Parti kapatarak demokrasi sürdürülemez. Dolayısıyla bu konuyla ilgili prosedür bellidir. Bu prosedürün nasıl işleyeceği de bellidir. Sayın Bahçeli kapatın dedi diye bir parti kapatılmaz. 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et