CHP Milletvekili Mahir Başarır’ın Ordumuz’la İlgili Sözleri Büyük Tepki Çekti

Habertürk’teki programda “Ordu Katar’a satıldı” sözü kavga çıkardı.

MSB’den CHP’li Başarır’a sert tepki: Bu gayri milli dili şiddetle kınıyoruz

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın “Devletin ordusu Katar’a satılmış” sözlerine MSB’den de çok sert tepki geldi: Mehmetçik’e hakaret eden, asil milletimiz tarafından zaten mahkum edilen bu gayri milli dili şiddetle kınıyoruz.

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın’ın ardından CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın “Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış” sözlerine bir tepki de Milli Savunma Bakanlığı’ndan geldi. 

Başarır’ın hakaret ettiğini vurgulandığı açıklamada “Şahsi ihtiras ve hevesleri için Türk Silahlı Kuvvetlerine, Mehmetçiğe hakaret eden, asil milletimiz tarafından zaten mahkum edilen bu gayri milli dili şiddetle kınıyor, bunun hesabının hukuk çerçevesinde sorulacağını, konunun takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz” ifadeleri kullanıldı. 

MSB’nin açıklaması şöyle: 

“Bir televizyon programında daha önce gerekçeleri ve kapsamı defalarca açıklanmış olan bir projeden hareketle milletin ordusuna milletin önünde hakaret edilmiştir.

Milli Savunma Bakanlığı; Aklın ve bilimin rehberliğinde; ciddiyet, samimiyet, diyalog ve koordinasyon içerisinde çalışarak yerli ve millî savunma sanayi ürünleriyle teçhiz edilmiş kahraman ordumuzun niteliklerini daha da arttırmanın gayreti içindedir.

“TSK, MİLLETİNİN EMRİNDE GÖREVİNİN BAŞINDA”

Peygamber Ocağı olarak da bilinen Türk Silahlı Kuvvetleri binlerce yıllık şanlı tarihimizden süzülüp gelen millî, manevi ve mesleki değerleriyle, anayasa çerçevesinde, yasalar ve Sayın Cumhurbaşkanımızın direktifleri doğrultusunda, sıralı amir ve komutanların emir ve komutasında, milletinin emrinde görevinin başındadır.

“KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Şahsi ihtiras ve hevesleri için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne, Mehmetçik’e hakaret eden, asil milletimiz tarafından zaten mahkûm edilen bu gayr-i millî dili şiddetle kınıyor, bunun hesabının hukuk çerçevesinde sorulacağını, konunun takipçisi olacağımızı herkesin bilmesini istiyoruz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

KALIN’DAN TEPKİ GECİKMEDİ

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ı, Türk ordusuna yönelik sözlerini kınadı. 

Kalın, paylaşımında “Geçmişte askeri vesayeti arkalarına alarak iktidar olanlar bugün milletin hizmetinde olan Türk ordusuna dil uzatıyor. Bu çirkin dili reddediyor ve şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin güvenliği, milletimizin huzuru için kahramanca mücadele eden ordumuza desteğimiz tamdır” ifadelerini kullandı. 

CHP’Lİ BAŞARIR’IN ‘ORDU’ ÇIKIŞI TEPKİ TOPLADI

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Sakarya’daki tank palet fabrikasını hatırlatarak “Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış” çıkışında bulundu.

Habertürk TV’de konuşan Başarır’ın “Öyle bir noktadayız ki; Cumhuriyet tarihinde ilk kez devletin ordusu Katar’a satılmış. Ben değer biçemiyorum; 20 milyar dolar olduğu söyleniyor, 50 milyon dolara satılmış…” sözleri tansiyonu yükseltti.

Başarır’ın Türk ordusuna yönelik sözleri büyük tepki çekti. CHP’li milletvekilleri, Başarır’ın ifadelerini tamamen çarpıtıldığını ve kendisine yönelik karalama kampanyasını başlatıldığını söyledi.

BAŞARIR: SÖZLERİMİN ARKASINDAYIM

Tepkilerin ardından Twitter’dan paylaşım yapan CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, sözlerinin çarpıtıldığını belirterek “Habertürk’teki konuşmamın çok başka yerlere çekildiğini hayretle izliyorum. Benim eleştirim Tank Palet Fabrikamızın Katar’a satışına yöneliktir. Arkasındayım. Ordumuzla uzaktan yakından alakası yoktur! Ordumuzun savaş fabrikasını bir başka ülkeye satmak hainliktir. İhanettir!” paylaşımda bulundu. 

BAŞARIR HAKKINDA SORUŞTURMA BAŞLATILDI

CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç da Başarır hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu. 

Twitter’dan paylaşım yapan Özkoç “Sözlerini açıklamasına rağmen, algı operasyonuyla, Milletvekilimiz Ali Mahir Başarır’a başlatılan soruşturmayı kınıyorum. Ne yaparlarsa yapsınlar, “Tank Palet Vatandır” demeye, ülkemizi gizli kapaklı yabancı ülkelere peşkeş çekmeye kalkanların üzerine yürümeye devam edeceğiz…” ifadelerini kullandı. 

AK PARTİ: AHLAK VE SEVİYE YOKSUNU…

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Twitter’dan Başarır’ın sözlerine sert tepki gösterdi.  “Kahraman Türk ordusu hakkında ahlak ve seviye yoksunu ifadeler kullanan CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır’ı şiddetle kınıyoruz.” ifadelerini kullanan Çelik, şöyle devam etti: 

” ‘Türk ordusu satılmış’ diyen CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır şuursuz ve zehirli bir dil kullanıyor. CHP yöneticileri öğretmenlerimizden askerlerimize kadar tüm değerlerimizi saygısız bir dille hedef alıyor. Bu zihniyete karşı en güçlü cevabı vereceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Kahraman Türk ordusuna dışardan ve içerden yöneltilen her türlü saygısızlığı mahkum ediyoruz.

Kahraman ordumuz bağımsızlığımızın ve egemenliğimizin korunması için milletimizin emrindedir. Gücü ve kabiliyetleri ile tüm dünyanın takdir ettiği bir ordudur. Milletimiz için eşsiz bir değerdir.”

“MİLLETİMİZDEN VE ORDUMUZDAN ÖZÜR DİLEMELİ”

Siyasi provokasyonların orduyu hedef almasına müsaade etmeyeceklerine işaret eden Çelik, şunları kaydetti:

“Suriye’de, Libya’da ve Doğu Akdeniz’de güvenliğimiz ve haklarımız için kahramanca mücadele eden ordumuzla ilgili kullanılan bu saygısız ve düşmanca dile geçit vermeyiz. Kardeş Azerbaycan’ın yanında olan askerlerimizin onurlu ve kahraman mücadelesi tarihi bir değere sahiptir.

Siyasi provokatörler bu mücadeleyi çeşitli yollarla hedef alıyor. Kara propagandanın her türlü yöntemi kullanılıyor. Maalesef bu provokasyonların benzerleri ülkemizin içinden de geliyor. Eleştiri başka, husumet ve saygısızlık başka şeydir. Bu provokasyonlarla mücadele edeceğiz.

Kahraman ordumuzun mücadelesi dostlarımızı ve mazlumları sevindiriyor. Bu mücadelenin düşmanları ise husumet diliyle konuşuyor. TBMM üyesi bir şahsın milletin ordusuna saygısızlığı asla kabul edilemez. Bu şahıs milletimizden ve ordumuzdan özür dilemelidir.”

Başarır’ın açıklamalarına tepkiler: 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et