Ceren Damar’ın Katili Hasan İsmail Hikmet’in Cezası Belli Oldu!

Öğrencisi Hasan İsmail Hikmet Tarafından Öldürülen Ceren Damar Davasında Karar Verildi!

Çankaya Üniversitesinde akademisyen olarak çalışan Ceren Damar’ı katleden öğrencisi sanık Hasan İsmail Hikmet, görülen davalar sonucun ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Hasan İsmail Hikmet için herhangi bir ceza indirimi uygulanmadı.

Ceren Damar, Hasan İsmail Hikmet, Cinayet
Ceren Damar, Hasan İsmail Hikmet, Cinayet

Ceren Damar Cinayeti

Araştırma Görevlisi Ceren Damar Şenel, 2 Ocak 2019 tarihinde üniversite yerleşkesindeki odasında, sınavda kopya çekerken yakaladığı öğrencisi Hasan İsmail Hikmet tarafından tabancayla vurulduktan sonra 17 yerinden bıçaklanarak öldürülmüştü. Olayın ardından tutuklanan Hasan İsmail Hikmet hakkında “tasarlayarak canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme” suçundan dava açılmış, davanın iki önceki celsesinde sanık Hikmet’in ağırlaştırılmış müebbet hapisle cezalandırılması talep edilmişti.

Ceren İçin Adalet İstendi

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın bugünkü celsesinde mahkemenin kararını açıklaması beklenirken, Şenel’in ailesi dava öncesi Ankara Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Şenel’in babası Mustafa Damar, diğer aile bireyleriyle yaptığı basın açıklamasında adalet beklediklerini söyledi. Açıklamada hazır bulunanlar ise “Ceren Damar için adalet istiyoruz” yazılı pankart açtılar.

Sanık Avukatından Skandal İlişki İddiası!

Ankara 33. Ağır Ceza Mahkemesince görülen davanın bugünkü celsesinde mahkemenin kararını açıklaması beklenirken, sanık Hasan İsmail Hikmet’in avukatı Vahit Bıçak’ın savunması tepki topladı.

Hasan İsmail Hikmet'in Avukatı Vahit Bıçak
Hasan İsmail Hikmet’in Avukatı Vahit Bıçak

Sanık avukat Vahit Bıçak, Ceren Damar Şenel’in ve sanığın telefonunun incelenmediğini belirtti ve “Sanığın telefonun incelenmesine ilişkin rapor bulunmamaktadır. Maktulün cep telefonu hafızası, görüşmeler, fotoğraf arşivine hiçbir şekilde ulaşamamıştır. Sanıkla maktul arasındaki ilişki için bu kayıtlara bakılır. Somut olayımızda iki tarafa da bu yapılmamıştır. Maktulenin telefonu açılırsa ne olacak merak ediyoruz. Devlet sırrı gibi korunuyor” dedi. Bıçak gelen tepkiler üzerine“Karşımızda hukuken katil yoktur sanık vardır” ifadelerini kullandı.

Ceren Damar Cinayeti, Hasan İsmail Hikmet

15 Temmuz Lehine Tweet Attı İddiası

Duruşmayı takip eden Dokuz8 Haber muhabiri Esra Tokat’ın aktardıklarına göre; daha önceki duruşmalardaki savunmaları da tepki çeken Bıçak, “Cumhurbaşkanımızın 15 Temmuz sonrası emriyle başlatılan birlik çağrısına rağmen Ceren Damar 15 Temmuz lehine tweet attı” ifadelerini kullandı.

Sanık ile Ceren Damar arasında cinsel bir birliktelik olduğunu iddia eden avukat Bıçak, “Fransızca çalıştıkları bir gün Ceren Damar, Hasan İsmail Hikmet’ten hoşlandığını söylemiştir. Bunun üzerine sanık Ceren Damar’ı hocası olarak gördüğünü söyleyip reddetmişti. Ancak görüşmeleri devam etmiştir ardından cinsel birliktelik yaşamışlardır” dedi.

Mahkeme Kararını Verdi!

Akademisyen Ceren Damar’ı katleden sanık Hasan İsmail Hikmet, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Hikmet için indirim uygulanmadı. Mahkeme, cezayı kişiyi yerine getirdiği kamu görevi nedeniyle kasten öldürme suçundan verdi. Buna karşılık mahkeme, tasarlama ve canavarca hisle öldürme maddesini uygulamadı. Mahkeme heyeti, Hikmet hakkında ayrıca ruhsatsız silah taşımaktan 1 yıl, kendisine müdahale eden bir tanığı yaralamaktan 2 yıl hapis cezası verildi.

Sanık Avukatı Vahit Bıçak Mahkum Koridorundan Salonu Kaçarak Terk Etti!

Sanık avukatı Vahit Bıçak duruşma salonunu mahkum koridorundan terk etti. 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et