Cengiz İnşaat’a Fazladan 17 Milyon TL Ödeme Yapılmış

Sayıştay Raporuna Göre;Cengiz İnşaat’a Fazladan 17 Milyon TL ödeme yapılmış

Sayıştay raporunda, “Sonuç olarak yaklaşık maliyette bedeli 19 Bin 568 TL olarak belirlenen iş kalemi için yaklaşın 17 Milyon TL ödeme yapılmıştır” ifadeleri yer alıyor.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün hesaplarını inceleyen Sayıştay, Cengiz İnşaat tarafından yapılan Ovit Tüneli’nde yaklaşık maliyeti 19 bin 568 lira olarak hesaplanan bir iş için müteahhit firmaya 17 milyon lira ödendiğini ortaya çıkardı.

Sözcü gazetesinin haberine göre; Sayıştay raporunu TBMM’de Ulaştırma ve Altyapı BakanıAdil Karaismailoğlu’na soran CHP Milletvekili Bülent Kuşoğlu, “19 bin lira için 17 milyon lira ödenmiş. Köprü ayağı 2.95 metre daha kısa yapılmış, üstelik parası tam ödenmiş. Bu nasıl vicdan? Sayın bakan, gece bu raporu okuyunca canım sıkıldı, üzüldüm. Yataktan kalkamadım” diye isyan etti.

Kuşoğlu, Ovit Tüneli’nin aydınlatması için 6 milyon yerine 21.5 milyon lira ödendiğini de söyleyip, “Bu vebaldir, günahtır” dedi. Kuşoğlu, Cumhurbaşkanlığı bütçesinde Sayıştay iddialarına yanıt verilmemesini eleştirdi.

Sayıştay raporunda, “Sonuç olarak yaklaşık maliyette bedeli 19.568,00 TL olarak belirlenin iş kalemi için yaklaşın 17.000.000,00 TL ödeme yapılmıştır” ifadeleri yer alıyor.

 

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et