Canan Dağdeviren Kimdir? Kaç Yaşında? Nereli? Eşi Kimdir?

Türk fizikçi, akademisyen, malzeme bilimci olan Canan Dağdeviren Kimdir? Harvard Üniversitesi Fellows Cemiyeti’nde Junior Fellow olan ilk Türk bilim insanı Canan Dağdeviren hangi çalışması ile geleceğe ışık tuttu? Peki ya Harvard Üniversitesi Fellows Cemiyeti nasıl bir topluluktur?

Canan Dağdeviren Kimdir?

4 Mayıs 1985 tarihinde İstanbul’da doğan Canan Dağdeviren ilk ve ortaokulu Kocaeli’nde okudu. 2007 yılında Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 2009 yılında Sabancı Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Mühendisliği alanında yüksek lisans eğitimini tamamladı. Yüksek lisans eğitimini tamamladığı yıl içerisinde Fulbright bursu kazanarak University of Illinois at Urbana-Champaign’de Malzeme Bilimi ve Mühendisliği bölümünde doktora eğitimine başladı. Doktora derecesini 2014 yılı Aralık ayında alan Canan Dağdeviren Medikal Teknoloji alanında çalışmalar yaparak adını tarihe yazdırdı. Önemli başarılara imza atan Dağdeviren pilsiz çalışan giyilebilen kalp çipi ve cilt kanserini teşhis eden bir cihaz geliştirerek gelece ışık tuttu.

Bilime OIan Merakı Nerden Gelmektedir?

Canan Dağdeviren bilime adadığı yoldaki serüveninin başlamasında etkili olan iki dönüm noktasından bahsetmektedir. Bunlardan ilki babasının kendisine aldığı Marie Curie’nin hayatını konu alan kitabı okuması; İkincisinin ise Erdal İnönü’nün kendisinden aldığı Anılar ve Düşünceler adlı kitabını okuması olduğunu söylemiştir. Yoluna ışık tutan bu iki kitap sadece Canan Dağdeviren’in geleceğine ışık olmamış; çalışmaları ile insanlık tarihine de ışık olmuştur.

Serüvenindeki Başarılar

  • Forbes dergisinin “30 yaşından genç 30 bilim insanı” listesine girdi.
  • Harvard Üniversitesi’nin Genç Akademi üyeliğine (Junior Fellow of Harvard) seçildi.
  • MIT Technology Review’un her yıl derlediği 35 Yaş Altı Mucitler listesinde yer aldı.
  • İllinois İnovasyon Ödülü (Illinois Innovation Prize) kazandı.

Harvard Üniversitesi Fellows Cemiyeti Nedir?

Fellows Cemiyeti, akademik bilgeliklerini ilerletme potansiyelleri yüksek olan bilim insanlarının seçildiği bilim insanı topluluğudur. Bu cemiyet bilim insanlarına bireysel ve entelektüel gelişimleri için farklı fırsatlar sunmaktadır.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et