Çadırda, Bungalovda ve Karavanda Kalmak Vergiye Tabi Olacak!

Otel, pansiyon, yayla evi gibi tesislerden alınan vergiye 1 Ocak 2023 itibarıyla çadır, karavan, bungalov gibi konaklamalar da tabi olacak.

Çadır ve Bungalovlara vergi
Çadır ve Bungalovlara vergi

Konaklama vergisi otel, motel, tatil köyü, pansiyon, apart otel, termal tesis, misafirhane, yayla evi gibi tesislerden alınacak. Geceleme işletmeye ait olsun olmasın çadır, çadır-araba, çekme karavan, motokaravan, bungalov gibi ünitelerde yapılması konaklama vergisine tabi olacak. Hürriyet’ten Neşe Karanfil’in haberine göre, Konaklama vergisi 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek.

1 Ocak 2023’te Yürürlüğe Girecek!

Konaklama vergisine ilişkin yasal düzenleme 2019 yılında çıkarıldı ancak uygulaması yapılan değişiklikle ertelendi. 2021 yılındaki 7338 sayılı yasaya göre konaklama vergisi 1 Ocak 2023 tarihinde yürürlüğe girecek. Gelir İdaresi Başkanlığı da verginin uygulamasına açıklık getirdi. Tebliğ taslağına göre geceleme hizmeti alan kişinin gecelemeyi tamamlamaksızın tesisten ayrılması vergilendirmeyi etkileyemeyecek. Kampinglerde, konaklayanların geceleme ihtiyaçlarını kendi imkânlarıyla karşılayıp karşılamaması veya gecelemenin, işletmeye ait olsun olmasın çadır, çadır-araba, çekme karavan, motokaravan, bungalov gibi ünitelerde yapılması, hizmetin geceleme hizmeti mahiyetini etkilemeyecek.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et