Büyükşen Cinayeti Çözüldü! İtiraf Ettiler… Kardeşler Suçsuz Çıktı!

Konya’da Necla ve Metin Büyükşen Çiftinin öldürülmesi ile ilgili şok bir gelime yaşandı. Olayın yanlış yere gelen kiralık katil tarafından gerçekleştirildiği ortaya çıktı. 26 kişinin gözaltına alınarak sorgulandığı cinayetlerde Necla ve Metin Büyükşen’in yanlışlıkla kiralık katiller tarafından öldürüldüğü ortaya çıktı.

müge anlı metin büyükşen ve necla büyükşen cinayeti
müge anlı metin büyükşen ve necla büyükşen cinayeti

Necal ve Metin Büyükşen cinayeti 3 yıl sonra çözüldü. Jandarmanın özel bir ekip kurarak üzerine gittiği cinayetlerde kiralık katilin yanlış adrese giderek yanlış kişileri öldürdüğü ortaya çıktı. Cinayeti azmettirdiği öne sürülen Abdullah Başdemir ve sevgilisi Esra Taş ile cinayete yardım ettikleri belirtilen ve Büyükşen çiftiyle aynı mahallede oturan Zeki Okşen ile kuzeni Mustafa Okşen tutuklandı. Olayla ilgili kiralık katil olduğu öne sürülen 2 kişi aranıyor.

Kiralık Katil Tuttuklarını İtiraf Ettiler

Gözaltına alınan, ifadelerinde cinayeti azmettirdiklerini itiraf eden Abdullah B. ve Esra T., cinayete yardım ettikleri belirtilen ve Büyükşen çiftiyle aynı mahallede oturan Zeki O. ile kuzeni Mustafa O. da tutuklandı. Katillerin ise arandığı öğrenildi. Büyükşen çiftinin, komşularından alacağı olan kişilerce adresi karıştırıp, yanlışlıkla öldürebileceği ihtimali de göz önünde bulundurularak bu iddia kapsamında kimliklerini belirlediği Abdullah Başdemir ve sevgilisi Esra Taş’ı da teknik ve fiziki olarak takip etmeye başladı.

Abdullah Başdemir, Esra Taş, Büyükşen Çifti Cinayeti
Abdullah Başdemir, Esra Taş, Büyükşen Çifti Cinayeti

Yapılan sorgulamada Esra Taş’ın, öldürülen Büyükşen çiftinin evlerine 500 metre mesafede bulunan komşularının oğlu Hüseyin K.’nin eski sevgilisi olduğu ortaya çıktı.

Esra Taş’ın, Hüseyin K.’nin, ailesinin baskısıyla kendisinden ayrıldığını ve bu nedenle o aileye zarar vermek istediğini söyledi. Bu durumu sevgilisi Abdullah Başdemir’e anlattığı, Başdemir’in de para karşılığı 2 kişi kiraladığı öğrenildi. Daha sonra iki kişiyi korkutup zarar vermeleri için Hüseyin K.’nin evine gönderdiği öne sürüldü. Fakat Başdemir’in kiraladığı 2 kişi kendilerine verilen adresi karıştırdı. Daha sonra Hüseyin K.’nin ailesi yerine komşuları Büyükşen çiftini öldürdüler.

Abdullah Başdemir ve Esra Taş’a Zeki Okşen ile kuzeni Mustafa Okşen’in yardım ettiği saptandı. Son olarak yapılan sorgulamanın ardından dün saat 23.00 sıralarında Abdullah Başdemir ve Esra Taş adliyeye sevkedildi. Ardından da kuzenler Zeki ve Mustafa Okşen adliyeye sevk edildi.

4 Kişi Tutuklanarak Cezaevine Gönderildi

4 kişi savcılıktaki ifadelerinin ardından çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Aralarında Büşra Büyükşen’in de bulunduğu 21 kişi ise ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Jandarma, Büyükşen çiftini öldüren kiralık katil oldukları belirlenen 2 kişinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et