Büyük Rezalet! Türkeş Ve Erbakan’ın Resmini Sildiler…

Türkeş ve Erbakan’ın resmini sildiler sıra Atatürk’e gelince Valilik devreye girdi. Büyük rezillik

Bolu Belediyesinin Atatürk, Türkeş, Özal ve Demirel gibi Türk siyasi tarihinin önemli isimlerinin alt geçide yaptırdığı resimlerinin izin alınmadığı ve kanuna aykırı olduğu gerekçesiyle boyayla kapatılması için Karayolları ekiplerince çalışma başlatıldı. Vatandaşların resimler önünde nöbet tutmasıyla çalışma askıya alındı.

Bolu Belediyesince D-100 kara yolu-Anadolu Otoyolu Bolu batı kavşağına yapılan Türk siyasi tarihinin önemli isimlerinin ve sözlerinin bulunduğu resimler, Karayolları Trafik Kanunu’na aykırı olduğu ve izinsiz olduğu gerekçesiyle Karayolları ekiplerince boyanarak kapatılmaya başlandı.

Karayolları ekipleri, kütüphane resmini boyayla kapattıktan sonra kavşağın 4 girişinde bulunan Mustafa Kemal Atatürk, İsmet İnönü, Alparslan Türkeş, Necmettin Erbakan, Turgut Özal, Adnan Menderes, Süleyman Demirel, Bülent Ecevit ve Hüsamettin Cindoruk ile Bolu’nun manevi babası İzzet Baysal’ın resimlerinin olduğu bölümü kapatmaya başladı.

VATANDAŞ MÜDAHALE ETTİ

Polis ekipleri, çalışmalarla ilgili bilgi aldıkları esnada Bolu Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Özdemir ile bazı siyasi partilerin yetkilileri olay yerine geldi. Bazı kişiler, boyanmaması için resimlerin önünde dikilerek set çekti.

Karayolları ekipleri, çalışmaları durdurdu, olay yerine çok sayıda polis sevk edildi.

VALİ ÜMİT OLAY YERİNDE İNCELEME YAPTI

Bolu Valisi Ahmet Ümit, olay yerine gelerek yetkililerden çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Vali Ümit, gazetecilere, kavşaktaki duvarlara Türk siyasi tarihinin ve Bolu’nun önemli şahsiyetlerinin resimlerinin yapıldığını ve sözlerinin yer aldığını belirterek, “Bu görüntülerin 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve diğer ilgili mevzuat çerçevesinde ilgili kurum olan Karayollarından izin alınarak yapılması gerekirken herhangi bir izin alınmadan yapıldığı ifade edildi bana. Gerekçe de duvarlardaki bu resimlerin kara yolu güvenliğini tehlikeye düşürdüğü şeklinde ifade edildi.” diye konuştu.

“Geçerken sürücülerin dikkatini çekmek suretiyle trafik kazasına sebep olabileceği değerlendirilerek Karayolları yetkilileri tarafından bu izinsiz görüntülerin duvarlardan kaldırılması yönünde talimat verildiğini öğrendik. Bu çerçevede Karayolları ekipleri, çalışma başlattı ama şimdi bu saat itibarıyla bu çalışmayı durduracağız. Konunun gerekli ve ilgili kurumlar tarafından gerekli işlemler yapılmak suretiyle çözülmesi yoluna gideceğiz. Dolayısıyla şu anda büyütülecek herhangi bir sorun yok.”

Kaynak: AA

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et