Bütün Amerika George Floyd İçin Ayağa Kalktı!

Amerika Birleşik Devletlerinde George Floyd isimli siyahi adam, bir polis tarafından insanların gözleri önünde boğularak öldürülmüştü. Olay sosyal medyada büyük yankı uyandırırken Amerika’da küçük çaplı başlayan protestolar tüm ülkeye yayıldı. Fakat polis şiddeti bu sefer eylemcilere yöneldi. Gösterilerde 1 kişinin öldüğü açıklanırken, bir çok eyalette artan protestolar nedeniyle sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

George Floyd Protestoları Amerika
George Floyd Protestoları Amerika

Amerika’da Minneapolis kentinde bir polis memurunun 46 yaşında ki siyahi George Floyd’u boğarak öldürmesinin ardından protestolar başlamıştı. Protestolar ülke çapında yayılırken, Minnesota ulusal muhafızları göreve çağrıldı.  Amerika Birleşik Devletlerinde Atlanta, Los Angeles, Philadelphia, Denver, Cincinnati, Portland, Oregon, Lousville ve Kentucky de sokağa çıkma yasağı ilan edilirken polis şiddeti kameralara yansıyor. Öte yandan  Indianapolis’te bir kişinin öldüğü ve iki göstericinin de vurularak yaralandığı açıklandı. ABD Başkanı Donald Trump ise Minneapolis’te 46 yaşında ki siyahi George Floyd’un polis tarafından boğulması sonucu hayatını kaybetmesinin ardından başlayan olayların bastırılması için ordunun göreve hazır olduğunu söyledi.

Sosyal Medyada Yüz Binlerce Tweet Atıldı

Sosyal Medyada GeorgeFloydProtest ve BlackLivesMatter etiketleri ile yüz binlerce tweet atılarak polisin işlediği cinayet protesto edildi. Özellikle bir video ise dikkat çekti.

Bir kişi ise ok ve yay ile protestoculara saldırdı.

https://twitter.com/fserkanyalcin/status/1266988678569656322

George Floyd Böyle Katledilmişti!

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et