Burhanettin Kocamaz Kimdir ?

Burhanettin Kocamaz Kimdir ?

Mersin Büyükşehir Belediye başkanı Burhanettin Kocamaz, MHP’den istifa edip İYİ Parti’ye geçişinin ardından merak edilmeye başlandı. Peki Burhanettin Kocamaz Kimdir ? Nerede Doğdu ? Kaç Yaşında ? Detaylar haberimizde…

 

 

1955 senesinde Tarsus’un Nacarlı köyünde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini yine Tarsus’da tamamladı. 1972 senesinde Gazi Kimya Mühendisliği bölümünü kazanıp bu bölümden 1977 yılında mezun oldu. Hemen ardından 1977-1978 yılları arasında İskenderun Demir Çelik Fabrikasında  Kalite Kontrol Laboratuvarlar Müdürlüğü’nde çalıştı. 1980 öncesinde Cengiz Topel Lisesi’nde Kimya öğretmenliği yapan Kocamaz 1983-1985 yıllarında Ankara Hukuk Fakültesi’nde eğitim gördü. Daha sonra eğitimine bir süre ara verdi. 1987 yılında Kocamazlar Tarım Ltd. Şti.’ni kurarak ticarete atıldı.

Sonrasında 1992 yılında MHP’den Tarsus İlçe Teşkilatı yönetimine girdi ve burada basın sözcüsü oldu. 1994, 1999, 2004 ve 2009 yıllarında MHP’den Tarsus Belediye Başkanı olan Kocamaz, son yerel seçimlerde ise Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığını kazanmıştı ve halen bu görevini sürdürmektedir. Geçtiğimiz günlerde MHP’den istifa eden Kocamaz İYİ parti’ye geçmişti. Burhanettin Kocamaz aynı zamanda evli ve üç çocuk babasıdır.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et