Burçlara Göre İdeal Eşinizi Bulun

Alçalan burçlarımızla evleniriz

Astrolojinin en popülist konusu ilişkiler ve aşktır. Doğum saatinizi ve yükselen burcunuzu biliyorsanız nasıl birilerini hayatınıza çektiğinizi, nasıl insanlarla ortaklık yapabileceğinizi, kimlerin onlara düşmanlık edebileceğini ve hatta nasıl profilden insanlarla evlenebileceğinizi bulabilirsiniz. Dinçer Güner sizler için bu soruların cevaplarını yazdı. İşte ayrıntılar…

Merhaba Herkese;
Astrolojinin en popülist konusu aslında ilişkiler ve aşk. Hatta astrolojinin yolu aşktan meşkten geçmese kimsenin yüzüne bakacağı yok o derece. Bu tabii hem sitem ettiğim bir konu ama aslında insanların çoğu astrolojiyi bu başlıkla takip etmeye başlayıp sonrasında ne derin bir konu olduğunun farkına varıyor.

Neyse bugünkü yazı doğum saatini, yükselen burcunu bilen herkesin rahatlıkla uygulayabileceği bir egzersiz aslında. Tabii ki çok detay ve derine inmeden belki biraz yüzeysel kalarak yükselen burcunu bilen herkes 3 aşağı 5 yukarı nasıl birilerini hayatına çektiğini, nasıl insanlarla ortaklık yapabileceğini, kimlerin onlara düşmanlık edebileceğini ve hatta nasıl profilden insanlarla evlenebileceğini tahmin edebilir. Bu konuya geçmeden önce karşıt burçlar kavramından kısaca bir bahsetmem gerek. Her burcun astrolojide karşıt burcu vardır. Karşıt burçlar bir araya geldiklerinde birbirlerinin eksik parçaların tamamlayarak bir bütünü oluştururlar. Karşıt burçlar isminden de anlayacağınız üzere, birbirlerine tamamen karşı olan, zıt olan burçlardır aslında. Şimdi aşağıda burçlar ve karşıt olanları yazacağım, sizlerde birazdan bu sayede nasıl profilleri hayatınıza çektiğinizi anlayacaksınız.

Koç – Terazi
Boğa – Akrep
İkizler – Yay
Yengeç – Oğlak
Aslan – Kova
Başak – Balık

Bunlar birbirlerine zıt olan burçlar. Koç burcu ne kadar atak, dangıl dungul, ilkel ve düşünmeden hareket ediyorsa Terazi bir o kadar diplomatik, nazik ve orta yol bulucudur mesela. Boğa ne kadar konfor, huzur, sakinlik peşinde ise Akrep o kadar kaos, kriz ve sorun çözmeye hazırdır. İkizler ne kadar meraklı, konudan konuya atlayan ve bilgi konusunda sabırsız ise Yay o kadar derin, felsefi ve bilgiyi olgunlaştırma peşindedir. Yengeç ne kadar duygusal güvence ihtiyacında, evine, ailesine dönük ise Oğlak bir o kadar iş ve sorumluluk, statü, para peşindedir. Aslan ne kadar merkezde, ego yüklü, parlamak ve ön planda olma gayretinde ise Kova o kadar biz bilincinde, arka planda işleri zekasıyla halleden, grup çalışmasına yatkındır. Başak ne kadar detaycı, mükemmeliyetçi ve gerçekçi ise Balık o kadar hayalleri için yaşayan, bütünün güzelliğini yakalayan ve yeri geldiğinde dağınıklıktan bile bir anlam çıkarabilir.

Tam tersini de düşünebilir. Terazi ne kadar diplomatik, samimiyetten uzak, ilişki peşinde ise Koç bir o kadar samimi, heyecanlı ve tek başına hareket edebilen. Akrep ne kadar korkmadan krizleri halleden, psikolojik derinlik ve anlam arayan bir tarafı var ise Boğa bir o kadar materyalist ve fazla konformist. Yay ne kadar abartan, coşkulu ve fanatik ise İkizler bir o kadar mantıklı, başkalarının fikirlerine saygılı ve ön yargısı olmayan. Oğlak ne kadar sorumluluk bilincinde, aşırı materyalist, soğuk ve mesafeli ise Yengeç bir o kadar duygusal bağ kuran empatik ve güven veren. Kova ne kadar ukala, isyankar ve tahammülü az ise Aslan bir o kadar cömert, bonkör ve idare eden. Ve son olarak Balık ne kadar gerçeklerden uzak, dramalarla yaşayan, kurban modunda ise Başak bir o kadar gerçekçi, doğru tespitler yapan ve hizmet edip iyileştirendir.

İşte tüm burçların ortalama anahtar kelimeleri ile birbirleriyle kurdukları zıt ilişkilerde bir araya geldiklerinde aslında harika bir bütünü oluşturmaktadırlar.

Şimdi gelelim asıl meseleye… Yükselen burç dediğimiz bizim aslında sosyal maskemiz ve insanların bizi nasıl algıladığı, etrafımızda bıraktığımız etkidir, en kısa ve basit anlamı ile. Doğum haritamızda yükselen burcun tam karşısı (karşıt burç) ise bizim hayatına çekildiğimiz ya da hayatımıza çektiğimiz insan profillerini göstermekte. Astrolojide bu alana 7. ev denmektedir. 7. ev ise evleneceğimiz kişinin özellikleri, kimlerle ortaklık yapabiliriz, nasıl profildeki insanlar bize düşmanlık edebilir, bunları sembolize eder. Bir adım daha ileri gidelim, en azından aklınızda bulunsun. Yükselen burca ASC (Ascendant) denir 7. eve ise DSC (Descendant) adı verilir.7. evinizdeki burç ortaklık veya evlilik yapma potansiyeliniz olan kişiye işaret eder. Bu illa o burç olmak zorunda değil, ama o burcun özelliklerine sahip insanlar demektir.
Örneğin yükselen burcunuz (ASC) KOÇ ise zıt burcu olan TERAZİ de sizin 7. evinizde (DSC). DSC dediğimiz (Descendant) halk arasında alçalan burç olarak bilinir. Ve aslında hepimiz alçalan burçlarımızla sürekli ilişkiler kurarız, evleniriz ve ortaklık kurarız. Bir örnek daha yapalım. Mesela yükselen burcunuz Oğlak ise Alçalan burcunuz (DSC) da Yengeç olur. Ve bu da sizin Yengeç burcu karakterine sahip insanlarla ilişkiler yaşadığınızı, evlenebileceğinizi, ortaklık kurabileceğinizi ama en büyük düşmanlıklarla da bu profillerden karşılaşabileceğinizi gösterir. Tek tek burçların özelliklerini yazmıyorum, Google burçların özellikleri deseniz çok fazla bilgi zaten var. Önemli olan işin matematiğini anlamak. Haydi bakalım sizlerde kendi hayatınızdan kurduğunuz ilişkiler, ortaklıklar, evlilikler ve alçalan burç ilişkinize bakın. Son kez tekrar etmek istiyorum, alçalan burcunuz diyelim ki Boğa çıktı. Bu illa o insanın Boğa burcu olacağı anlamına gelmiyor. Boğa özelliklerine sahip biri olabilir. Örneğin hafif kilolu, para veya toprakla ilgili bir iş yapabilir, ağır kanlı, inatçı ve değişime kapalı olabilr…vs….vs.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et