Bülent Arınç Siyasetçi Yetiştirecek

Bülent Arınç siyasetçi yetiştirecek

Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden Bülent Arınç, siyaset üzerine bir vakıf kurmak niyetinde olduğunu açıkladı.

    Yeni yargı reformu tartışmaları sırasında Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş’ın serbest bırakılması yönündeki açıklamalarının ardından Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu (YİK) üyeliğinden istifa eden eski TBMM Başkanı Bülent Arınç siyasetçi yetiştirmek üzere vakıf kuracağını söyledi.

‘SİYASETTEN MECBUREN ELİMİ ÇEKTİM’

TV 5’te ekrana gelen ‘4. Güç’ programına konuk olan Arınç, bir vakıf kurma hedefi olduğunu şu sözlerle açıkladı: “Siyasetin eski ahlâkî ölçüleri özlediğini. Sadece siyasetin teorisi, nasıl yapılması gerektiği, bize ait ölçülerle, dünyevî ölçüler de olacak bunun içerisinde, bir siyasetçi nasıl yetişir, bunun örneklerini göstermemiz lâzım. Bugün iç politikadan artık elini ayağını mecburen çekmiş bir insan olarak bizim iyi siyasetçiye, onu yetiştirmeye ihtiyacımız var. İnşallah sizin de bu konudaki desteklerinizi bekleyeceğiz” dedi.

Bir Şeyler Yazın...

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

News TR sitesinden daha fazla şey keşfedin

Okumaya devam etmek ve tüm arşive erişim kazanmak için hemen abone olun.

Okumaya devam et